Un bilanț al investițiilor din ultima vreme realizate de Primărie sub sloganul „#pentruArad”

  de Raluca Medeleanu | 6 January 2022, 5:43 PM | Administraţie

  0

  Prima conferință de presă realizată de primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, la începutul acestui an a avut loc astăzi, 6 ianuarie, prin care acesta a dorit să facă o recapitulare, un soi de bilanț, al investițiilor finalizare și în curs de implementare, din perioada 2020-2021.

  Dintre investițiile trecute în revistă, amintim proiectul de modernizare a punctului termic din Aradul Nou, modernizarea rețelei de termoficare, reabilitarea Podului Decebal, asfaltarea celor 50 de străzi de pământ și repararea a altor 30 străzi din oraș (despre care primarul a spus că au mai rămas de modernizat 5, lucrările urmând să reînceapă odată cu vremea frumoasă) și începerea a două mari proiecte pe fonduri europene: „Reconversia funcțională și revitalizarea terenului din zona Micălaca 300” și „Revitalizarea Zonei Mărului”

  De asemenea, Bibarț a afirmat că Primăria a finanțat capitolul „Sănătate” cu peste 14.640.000 lei, în 2021.

  Tot anul trecut au fost modernizate zonele din oraș care nu au fost incluse în proiectul de regenerare urbană a spațiilor dintre blocuri, cum este cazul zonei blocurilor Z de pe Calea Aurel Vlaicu. Edilul a anunțat că aceste lucrări vor continua și anul acesta, vizată fiind zona străzii Udrea. Tot în 2021 a fost finalizată și cea de-a opta parcare supraterană, amenajată în cartierul Alfa și au fost marcate zone de parcare destinate motoarelor și scuterelor.

  Alte proiecte finalizate sunt Arena Francisc Neuman, intalațiile de nocturnă pe stadioanele Șega, Sânnicolau Mic și ICRTI, reabilitarea exterioară a Teatrului Clasic, reabilitarea Colegiului Economic, inaugurarea unei noi piețe de lemne pe str. Poetului, și a uneia agroalimentare (Piața Ioan Rusu Șirianu), asfaltarea subtraversării autostrăzii (de pe str. Constituției) , inaugurarea stației de sortare (ianuarie 2021), modernizarea falezei Mureșului (iluminat LED, refacerea zidului falezei în Alfa, asfaltarea unui mare segment de faleză din zona centrală, repararea scărilor de pe dig – momentan pe partea dinspre Micălaca, iar odată cu revenirea timpului frumos, lucrările vor continua), montarea de piatră cubică în Piața Luther – devenită zonă pietonală – și înnoirea flotei CTP Arad cu tramvaie noi, în culorile UTA-ei.  În 2022, investițiile în modernizarea transportului public local vor continua, prin achiziționarea a mai multor astfel de tramvaie și a autobuzelor electrice, în aceleași culori.

  Bibarț a ținut să mulțumească și societății civile pentru proiecte precum revitalizarea esplanadei de pe malul Mureșului și punerea îmn funcțiune a fântânii Cap de Leu din Parcul Mihai Eminescu, revitalizarea inesteticelor puncte de transformare din stațiile de tramvai “Crișan” și “Podgoria“ . 

  Primarul a amintit și de plantarea a 2500 de copaci pe raza municipiului și de obținerea a două clădiri emblematice: clădirea celui mai vechi club de canotaj din România, Clubul Voința (iunie 2021) și cea a fostei fabrici de autoturisme Marta (noiembrie 2021), primite ambele în mod gratuit. De asemenea, în patrimoniul municipiului se dorește introducerea casei care a aparținut lui Ștefan Cicio Pop, pentru care Primăria ar urma să-și exercite dreptul de preemțiune (întâietate la cumpărare).

  Ca parte negativă, Călin Bibarț a amintit de reabilitarea Colegiului Național Elena Ghiba Birta, a căror lucrări sunt în mari întârzieri.

  Parte din anul 2020 și mai ales 2021 au fost, după cum știm, ani complicați, ca să nu le spunem grei. Am făcut un scurt bilanț a ceea ce am promis și am și realizat în orașul nostru, de la lucrări punctuale, mai mici, până la cele de anvergură. Cel mai important lucru este că niciunul din proiectele începute nu s-a blocat, ci au fost finalizate, iar dacă au fost la stadiul de documentații, de finanțări, acum sunt în desfășurare. Nu a fost ușor mai ales că vorbim despre o creștere semnificativă a prețurilor la materiale și servicii. Nu pot să mă declar decât mulțumit pentru o astfel de perioadă complicată și să pornim în noul an cu speranța că vom realiza cel puțin atât cât am realizat în anul 2021. Sunt sigur că o vom face!”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.