sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Un bărbat care a pretins că este medic de familie, reţinut. A consultat 15 persoane, inclusiv un bebeluș

  de - | 23 februarie 2022, 8:12 AM | Naţional

  0

  Un bărbat de 36 de ani care s-a dat drept medic de familie, fără a avea pregătire de specialitate, este acum cercetat de procurori.

  Chiar doctorul din localitatea Nocrich, județul Sibiu, care era prieten cu el, l-a rugat să-i țină locul. Medicul spune acum că nu se aștepta ca omul să-și ia rolul în serios, să consulte pacienți și să prescrie tratamente.

  Doctorul din comuna Nocrich nu s-a putut prezenta la cabinet în data de 5 iulie.

  În locul său, oamenii au fost consultați de un bărbat de 36 de ani, care s-a prezentat drept medic. Tânărul a vazut 15 pacienți, printre care și un copil de un an si trei luni, cu temperatură. Individul a folosit parafa medicului titular pentru a elibera rețete și trimiteri și a intrat în sistemul informatic al asigurărilor de sănătate. Localnicii nu au bănuit nimic în acea zi. Acum sunt uluiți de înșelătorie.

  Faptele presupusului medic au ajuns recent în atenția procurorilor, iar bărbatul este acum cercetat sub control judiciar pentru exercitarea fără drept a unei profesii, înșelăciune, fals în înscrisuri și acces ilegal într-un sistem informatic.

  Riscă până la 7 ani de închisoare. Nici adevăratul medic nu scapă basma curată: va suporta consecințele pentru că i-a dat cuiva parafa.

  Citește mai mult pe stirileprotv.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.