sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un avion a fost blocat la Aeroportul Otopeni, în urma unei alerte de febră tifoidă

  de Special Arad | 19 septembrie 2018, 8:25 AM | Naţional

  0

  O aeronavă Turkish Airlines care a plecat de la Istanbul și a aterizat pe Otopeni ieri seară, la ora 19 și 55 de minute, cu 194 de pasageri la bord, a fost blocată pe aeroport timp de câteva ore, din cauza unui pasager suspect de febră tifoidă. Aeronava a fost izolată până când s-a constatat că ceilalți pasageri nu sunt în pericol. Bărbatul a fost dus la spital în capitală.

  În urma unui apel primit la 112 în cursul acestei seri, a fost anunţat că un pasager aflat la bordul unei aeronave care urma să aterizeze pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti prezintă simptome de febră tifoidă. Sub coordonarea directă a ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, şi a dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, care s-au deplasat la aeroport, echipa Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov a demarat procedurile care se impun în astfel de situaţii. Din echipa prezentă la aeroport a făcut parte şi Ion Iordănescu, secretar de stat la ministerul Transporturilor. În urma acestor proceduri s-a constatat că pasagerul suferise de febră tifoidă cu o lună în urmă şi este negativat, neexistând riscul de transmitere a acestei afecţiuni. Pasagerul, care acuza o stare de slăbiciune, a fost extras din aeronavă şi transportat cu o ambulanţă la Spitalul Victor Babeş în Capitală pentru stabilizare”, a precizat pentru Digi24.ro Compania Națională Aeroporturi Bucureşti.

  sursa: Digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.