luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ultimul film al lui Quentin Tarantino are un scenariu și un titlu: „The Movie Critic”

  de Special Arad | 15 martie 2023, 8:19 PM | Film

  0

  Quentin Tarantino în talk show-ul „Conan” (foto: IMDb)

  Celebrul regizor Quentin Tarantino „avertizează” de mult timp că intenționează să regizeze doar 10 filme în total, iar nouă a bifat deja în cariera sa de 30 de ani. Se zvonește că lucrează deja la cel de-al zecelea film, ultimul.

  Potrivit surselor The Hollywood Reporter, scenariul ultimului film marca Tarantino este gata, titlul (provizoriu, cel puțin) este „The Movie Critic”, iar regizorul se va apuca de regia filmului în această toamnă.

  Sursele descriu povestea ca fiind plasată la sfârșitul anilor 1970 în Los Angeles, cu o protagonistă feminină.

  The Hollywood Reporter notează că este posibil ca povestea să se concentreze pe Pauline Kael, unul dintre cei mai influenți critici de film din toate timpurile. Kael, care a murit în 2001, nu a fost doar un critic, ci și eseist și romancier. Era cunoscută pentru luptele ei cu editorii, precum și cu regizorii. La sfârșitul anilor 1970, Kael a avut un mandat foarte scurt, ocupând funcția de consultant al studioului Paramount Pictures, funcție pe care a acceptat-o ​​după ce a fost numită de actorul Warren Beatty. Momentul acelui loc de muncă la Paramount pare să coincidă cu scenariul. Despre Tarantino se știe că are o stimă profundă pentru Kael, aspect care crește șansele ca ea să fie subiectul viitorului film, mai notează The Hollywood Reporter.

  Tarantino și-a început cariera de regizor pe marele ecran cu „Reservoir Dogs” din 1992 și cel mai recent film al său a fost „Once Upon a Time… in Hollywood” din 2019. A câștigat două premii Oscar, însă nu pentru regie, ci pentru scenariu: pentru filmele „Pulp Fiction” din 1994 și „Django Unchained” din 2012.

  Quentin Tarantino a mai regizat și două episoade ale serialului „CSI: Crime Scene Investigation” și a contribuit și la regia unor filme precum „Sin City” (2005) sau „Grindhouse presents: Death Proof (2007)”, dar cele nouă filme 100% ale lui sunt următoarele:

  • RESERVOIR DOGS (1992)
  • PULP FICTION (1994)
  • JACKIE BROWN (1997)
  • KILL BILL: VOL. 1 (2003)
  • KILL BILL: VOL. 2 (2004)
  • INGLOURIOUS BASTERDS (2009)
  • DJANGO UNCHAINED (2012)
  • THE HATEFUL EIGHT (2015)
  • ONCE UPON A TIME… IN HOLLYWOOD (2019)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.