sâmbãtã, 23 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Ultimele scenarii ale Coaliției privind creșterile de taxe. Ce se preconizează despre cresterea TVA la 21%

  de - | 19 august 2023, 12:35 PM | Politikos

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Discuțiile pe tema rezolvării deficitului continuă în Coaliția PSD-PNL. Conform unor surse politice, Comisia Europeană a cerut României doar să reducă deficitul. Cum anume, este la decizia țării noastre, potrivit Hotnews.ro.

  Astfel, a apărut un nou curent în Coaliția PSD-PNL prin care se propune majorarea TVA cu 1-2 puncte procentuale la 20 sau 21%, pentru un an, în timp ce vor fi eliminate gradual și excepțiile. Mai exact este vorba despre IT, construcții, agricultură șu industria alimentară.

  În același timp, se mai discută și despre adoptarea măsurilor din controversatul draft de ordonanță privind creșterile de taxe. Bineînțeles, într-o variantă modificată.

  Cu cât se va lua mai târziu o decizie, cu atât ordonanța care va fi dată va fi mai dură pentru mediul de afaceri și populație. Deja s-a întârziat mult, deși conform surselor Hotnews s-a observat încă din februarie că sunt probleme cu bugetul.

  Acum gaura bugetară ar fi de circa 45 miliarde lei.

  Tot în Coaliție s-ar mai vorbi și despre faptul că se dorește reducerea deficitului bugetar cu 2 puncte procentuale din care 1,2 p.p. din creșteri de taxe și 0,8 p.p. din reduceri de cheltuieli. Cel mai probabil se vor tăia de la investiții.

  Sursa: Hotnews.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.