„U” Cluj a pierdut la masa verde meciul cu Concordia! Posibil să piardă și cu Poli!

  de Special Arad | 25 aprilie 2014, 12:26 PM | Sport

  0

  FRF a dat dreptate Concordiei Chiajna, care a contestat dreptul de joc al lui Martac, în meciul direct. Astfel, „U” Cluj va pierde partida la masa verde. Pe teren, cele două formaţii remizaseră, scor 1-1.

  Fundaşul adus în iarnă a evoluat şi în meciul cu ACS Poli, câştigat de Universitatea, scor 2-1, dar timişorenii nu au contestat utilizarea sa. Federaţia se poate însă autosesiza, caz în care „U” ar pierde şi această partidă. Conform deciziei Comisiei de Recurs a FRF care a constatat că folosirea jucătorului Marius Martac de către echipa ardeleană a fost nelegală, scrie ProSport

  Conform site-ului oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal, Comisia de Recurs a FRF a desfiinţat, joi, decizia Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor (CNSL) în cazul Marius Martac, şi a dat câştig de cauză clubului Concordia Chiajna. „Admite recursul. Modifică în totalitate hotărârea CNSL din 2 aprilie 2014. Constată că legitimarea jucătorului este nelegală. Definitivă şi irevocabilă. Hotărârea poate fi atacată la TAS în termen de 21 de zile”, se arată în soluţia Comisiei de Recurs.

  Gruparea Universitatea Cluj anunţă pe site-ul său oficial că meciul din deplasare cu Concordia va fi omologat cu scorul de 3-0 la masa verde. „Ilfovenii au contestat dreptul de joc al fotbalistului înaintea partidei directe, încheiate la egalitate, 1-1. În urma deciziei Comisiei de Recurs, jocul va fi omologat cu scorul de 0-3 la masa verde pentru echipa din Chiajna, astfel că Universitatea pierde un punct şi ajunge la un total de 32”, se menţionează pe site-ul citat.

  Universitatea Cluj susţine că Liga Profesionistă de Fotbal, prin avocatul Paul Alexandru Mincu, din cadrul Departamentului de Competiţii, a informat gruparea ardeleană că transferul fundaşului dreapta este efectuat conform regulamentelor în vigoare.

  „Jucătorul fusese transferat temporar de la clubul Oţelul Larisa la clubul Corona 2010 Braşov, pentru perioada 07.08.2013 – 30.06.2014. Prin hotărârea irevocabilă nr. 10 din 29.01.2014, pronunţată în dosar, comisia cu atribuţii jurisdicţionale a constatat încetarea raporturilor contractual între Martac Marius Mădălin şi Corona 2010 Braşov. Fiind liber de contract, jucătorul a beneficat de dispoziţiile art. 19.2 din RSTJF, potrivi cărora: «În situaţia unui transfer temporar, în cazul în care contractul cu clubul cesionar încetează înaintea transferului temporar, jucătorul are dreptul ca, în perioadele de transfer, să revină la clubul cedent, dacă acesta solicită, sau să încheie un nou contract cu un alt club numai pentru perioada de până la expirarea transferului temporar». (…) În opinia noastră, este evident că opţiunea privind întoarcerea la vechiul club sau alegerea unui nou club până la împlinirea perioadei iniţiale a transferului temporar aparţine jucătorului (…) În cazul de faţă, fotbalistul a ales să încheie un contract cu un nou club, astfel că o eventuală solicitare pentru revenirea jucătorului este ireleventă şi nu poate suprima dreptul de opţiune al jucătorului. (…) Opinăm că legitimarea jucătorului este efectuată în mod regulamentar, iar Martac Marius Mădălin are drept de joc pentru Campionatul Naţional”, se arată în răspunsul primit de la LPF publicat, joi, pe site-ul oficial de gruparea clujeană.

  „Jucătorul are dreptul ca, în perioadele de transfer, să revină la clubul cedent, dacă acesta solicită, sau să încheie un nou contract cu un alt club numai pentru perioada de până la expirarea transferului temporar. În cazul de faţă, fotbalistul a ales să încheie un contract cu un nou club. Opinăm că legitimarea jucătorului este efectuată în mod regulamentar, iar Marius Martac are drept de joc pentru Campionatul Naţional”, a scris în răspunsul LPF din 13 martie.

  Numai că oficialii Chiajnei s-au adresat şi Comisiei de Recurs, din cadrul FRF, deoarece au contestat legitimarea lui Martac şi nu dreptul său de joc, iar Federaţia se pare că a dat dreptate Chiajnei. În urma acestei decizii, Universitatea va pierde cu 0-3 meciul cu formaţia din Chiajna. Dacă decizia nu se va modifica, “U” Cluj va rămâne pe locul 12, cu 32 de puncte, cu doar două mai multe decât FC Braşov, formaţie clasată în acest moment pe ultimul loc retrogradabil, 15.

  Se autosesizează Federaţia?

  Sunt şanse mari ca Universitatea să piardă şi meciul cu ACS Poli, cu 0-3, din cauză că l-a utilizat pe Martac şi în acel joc. Timişorenii nu au depus contestaţie înainte de meci ca să poată contesta şi ei utilizarea jucătorului, dar în aceste cazuri Federaţia se poate autosesiza, aşa cum s-a mai întâmplat. În acest caz, clujenii ar pierde încă 3 puncte în clasament (pe teren s-au impus cu 2-1) şi ar pica până pe locul 15, cu 29 de puncte, scrie ProSport.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.