vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Turcia a blocat negocierile de aderare a Finlandei și Suediei la NATO

  de - | 18 mai 2022, 9:11 PM | Internaţional

  0

  Turcia a blocat miercuri discuțiile de aderare a Finlandei și Suediei la NATO, după ce țările nordice au depus cererile oficiale în acest sens, punând sub semnul întrebării intrarea rapidă a acestora în Alianța Nord-Atlantică, relatează Hotnews, citând DPA și Financial Times.

  O sursă din cadrul NATO a declarat pentru agenția germană DPA că oficialii alianței intenționau să discute miercuri despre cererile depuse de ambasadorii Finlandei și Suediei pentru intrarea statelor lor în NATO, primul pas în procesul de admitere în organizație, dar că negocierile nu au început din cauza poziției Ankarei.

  Această amânare pune sub semnul întrebării planurile de acceptare rapidă a celor două țări nordice în alianță, poate chiar într-o săptămână sau două, după cum a anunțat anterior secretarul general Jens Stoltenberg.

  Un oficial turc a confirmat pentru Financial Times că Ankara a tras frâna în procesul de negociere, insistând însă că Turcia nu exclude complet perspectiva acceptării Suediei și Finlandei.

  „Nu spunem că nu pot fi membre NATO. Dar trebuie să fim pe aceeași lungime de undă, pe aceeași pagină, cu privire la amenințarea cu care ne confruntăm”, a declarat el pentru FT.

  „Vrem să ajungem la o înțelegere (…) cu cât putem ajunge mai rapid la o înțelegere, cu atât mai rapid pot începe discuțiile despre aderare”, a adăugat el.

  Citește mai mult pe Hotnews.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.