marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Primele rezultate arată că Erdogan conduce în alegerile din Turcia. Voturile sunt numărate în continuare

  de - | 14 mai 2023, 9:24 PM | Internaţional

  0

  Primele rezultate raportate de agenția de știri de stat turcă Anadolu arătau că președintele Recep Tayyip Erdogan îl devansează pe rivalul Kemal Kilicdaroglu, cu 51,03% din voturi numărate, anunță CNN.

  Potrivit sursei citate, Anadolu a anunțat că Erdogan a obținut 52,03% din voturi, față de 42,11% pentru Kilicdaroglu și 5,33% pentru Ogan.

  Opozitia a sugerat că agenția de știri de stat turcă Anadolu nu este de încredere și ar putea raporta cifre preliminare care sunt în favoarea președintelui Recep Tayyip Erdogan.

  În timpul unei conferințe de presă la Ankara, Mansur Yavas, primarul capitalei și candidat al opoziției la vicepreședinție, a declarat: „Agenția Anadolu nu-și mai îndeplinește funcția. Conform datelor pe care le avem, rata de deschidere a urnelor de vot este de 23,87%. Kemal Kilicdaroglu este în prezent în frunte. Aveți încredere în noi, credeți-ne”.

  Yavas a apărut alături de primarul Istanbulului, Ekrem Imamoglu, de asemenea candidat al opoziției la funcția de vicepreședinte, care a declarat că reputația Anadolu este „sub zero” și că rezultatele preliminare nu reflectă starea cursei.

  Citește și: Turcii, aşteptaţi la urne. Erdogan ar putea fi dat jos, după 20 de ani de când este la putere

  UPDATE – Turul doi pentru alegerile prezidențiale din Turcia

  După numărarea majorității voturilor, niciunul dintre candidați nu a obținut peste 50%. Așa încât, pentru funcția de președinte se va organiza turul doi. Tot ca urmare a numărării majorității voturilor, partidul lui Erdogan ar fi obținut majoritatea în Parlamentul Turciei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.