ExclusivTupeu de țepar: Flaviu Barath, inițiatorul grupului infracțional AERIS, și-a schimbat lookul și recidivează în timpul procesului!

  de Lucian Valeriu | 21 iulie 2014, 9:07 AM | Investigaţii | Recomandările editorilor

  5

  Inculpatul Barath Flaviu Eugen, numărul unu în Dosarul nr. 95/D/P/2013 aflat pe rolul Curții de Apel Timișoara, aflat înaintea primului termen pe care instanța îl va fixa, probabil, în septembrie, sub acuzațiile de constituire în grup infracțional organizat și evaziune fiscală… ce credeți că face?
  Face ce știe mai bine să facă: deschide firme fantomă, ia din banii care i-au mai rămas și îi investește în… hârtii, iar din hârtii face bani din nou… pe prosteala statului și a niște omuleți pe care-i mai poate țepui.
  Faptele inculpatului Barath Flaviu Eugen, care în perioada anilor 2012-2013 a constituit și organizat cu scopul de a nu achita taxa pe valoarea adăugată, respectiv impozitul pe profit datorate bugetului de stat la SC AERIS Facility Management SRL, prin crearea aparenței desfășurării unor operațiuni economice reale, respectiv prin folosirea unor facturi false provenite de la diverse societăți comerciale, sau facturi reale care însă nu reflectau operațiuni comerciale reale, precum și înființarea succesivă a unor firme pe numele unor persoane racolate din rândul celor cu dificultăți sociale și materiale, iar după înființarea și funcționarea pe o perioadă de timp relativ scurtă a acestora, se acumulau datorii considerabile de natură salarială prin neplata cu intenție a contribuțiilor sociale, ulterior aceste societăți fiind abandonate prin deschiderea procedurii de insolvență și chiar radiate, cauzându-se astfel un prejudiciu la bugetul statului în valoare totală de 4.139.737 lei realizează conținutul constitutiv al infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat (…), evaziune fiscală (…) și reținerea și nevărsarea sumelor reprezentând impozitele sau contribuțiile de reținere la sursă” – se arată în rechizitoriul procurorului DIICOT Arad, la pag. 43-44 (îl puteți (re)citi integral dând un click aici).

  Ei bine, Barath, în loc să… meargă la mare sau la munte… să se ascundă bine până… îl ascund ăștia cu totul, și-a schimbat „decât lookul” – așa cum pot observa cu ușurință mai ales cei care-l cunosc. Și nu sunt deloc puțini cei care au luat țepe de la Flaviu Barath… respectiv îl cunosc bine.
  Posibil ca organele de anchetă ce au mai rămas acasă… preferând vacanța la locul de muncă să-l lase pe copilul teribilist să mai facă niște combinații pentru ca, din toamnă, să-l judece în arest preventiv… altfel nu ne explicăm de unde atâta tupeu pe Barath!
  În orice caz, ceea ce am aflat și este consemnat în rapoarte de expertiză efectuate și de alți experți în afară de ANAF e că prejudiciul pe care l-au cauzat Flaviu Barath și rețeaua sa ar fi mult mai mare (cvaduprlu!) față de cel probat în rechizitoriul procurorului Hosu. Așa se explică de unde (mai) are bani de combinații…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Asta probabil a ajuns pre la trebunal,fiindca nu a avut profesori buni la disciplina Evaziune fiscala……adica nu si-a luat prefesari de pre la Fiscul Aradean,fiindca probabel era zgarcit! Colaboreaza bre cu organili Statului Roman Tzepar fiindca reshpectivu e al doilea tzepar,primul fiind maretul Stat Rumen…care ne trage pre toti in chept,in devalmasie!

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. Dacă în urma rechizitoriului s-a constatat ca nu constituie pericol sa zicem, acum când acest individ continua tepele activând pe alte firme gen: Kertek în timp ce se afla sub urmărire penala, de ce nu se procedează la arest preventiv nici acum? Sau nici acum nu exista prevenție? Are liber la tepe și combinatii acceptate tacit? Ca un amarat dacă fura un salam din alimentara imediat este arestat preventiv. Plus nonsalanta cu care umbla pe strada de parca ar fi el însuși o victima…Un om de rand,un simplu fost angajat tepuit și lăsat fără asigurări sociale plătite de el și mai grav fără bănuții din care își câștigă existenta umila, cam ce părere sau încredere mai poate avea fata de justiție?

   +5 voturi
   +1
   -1
  3. Salut
   Eu as sugera sa aruncati un ochi si pe activitatea lui din 2007 incoace la :expert services,services group,kobo trade etc societati de unde nici arhinva nu mai exista nici nimic si unde aceleasi metode au fost folosite!!!
   Angajatii care au dorit sa obtina o adeverinta su ceva -pauza cautati la firma de insolventa!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.