sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Condamnări pe bandă rulantă în dosarul AERIS! Vezi câți „ani cu executare” au luat principalii „pioni”

  de Special Arad | 30 martie 2018, 1:17 PM | Investigaţii | Recomandările editorilor

  6

  Titlul principal: (29.04.2014) – Dosarul evazioniștilor de la AERIS – vezi RECHIZITORIUL complet!

  Special Arad vă prezintă, integral, actul de trimitere în judecată a grupării infracționale concepută de… încă nu spunem cine, dar condusă de Barath Flaviu Eugen, în cadrul unui concurs de fapte penale cu specific economic deosebit de grave sub aspectul fraudării banilor statului – în speță, evaziuni fiscale. Rechizitoriul este elaborat de procurorul George Călin Hosu de la Biroul Teritorial Arad din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și stă la baza Dosarului nr. 95/D/P/2013, aflat pe rolul Curții de Apel Timișoara. Aceasta pentru că, printre inculpați, se regăsește un membru al Baroului de Avocați Arad, în persoana lui Ovidiu Martin. Actul – ca și cercetarea și ancheta întreprinse prealabil de lucrătorii SCCOAT Arad – are ca și punct de reper raportul Administrației Județene a Finanțelor Publice Arad (ANAF) care, la data de 23.01.2014, a formulat o sesizare penală împotriva numiților Barath Flaviu Eugen, Filip Alina Laura, Martin Ioan Ovidiu, Mărcoi Daniel și Radița Ovidiu pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 367 Cod penal, art. 9, al. 1, lit. a și c, alin. 2 din Legea 241/2005. Mai trebuie să menționăm că în acest Rechizitoriu sunt cuprinse fapte comise doar în perioada cuprinsă între februarie, 2012 (când Barath a înființat a… „n”-a SC AERIS, având ca principal domeniu de activitate activități generale de curățenie a clădirilor) și 2014 -, AERIS, cu fraudele ei cu tot, funcționând, sub coordonarea aceluiași Barath, de prin 2005 și… continuând și acum, după descinderea anchetatorilor în birourile de pe Bodrogului si de lângă Kaufland… undeva pe aproape… în spate la Complexul Jackson.
  Rechizitoriul grupării AERIS – integral pe Special Arad

  UPDATE:

  Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât definitiv și irevocabil sentințele celor cinci inculpați în CAZUL AERIS: Barath Flaviu – 3 ani de închisoare cu executare; Mărcoi Daniel – 3 ani de închisoare cu executare; Martin Ioan Ovidiu – 2 ani de închisoare cu executare;  Filip Alina Laura – 2 ani cu suspendare şi Radiţa Florin Marcel – 2 ani și 3 luni de închisoare cu executare, plus plata în solidar a unei sume deloc neglijabile – în jur de 350.000 de lei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. In acest articol scrie ca m tot ce a facut si ce il intereseaza pe statul roman ,dar nu scrie nimic despre sutele de oameni care au lucrat pt aceasta firma si au ramas fara drepturi salariale aceaste fiind oprite direct la sursa adica A.N.A.F a stopat firmele care au avut contract cu aeris sa mai vireze bani contravaloare a MUNCII PRESTATE DE OAMENI CARE NU AU STIUT DESPRE MIZERIILE LUI BARATH. RUSINE RUSINE PT CA ATI LUAT BANI MUNCITI ASTA E ROMANIA SI LEGEA CARE AI FAVORIZEAZA TOT PE GUNOAIE

   +7 voturi
   +1
   -1
   • Scrie in precedentele doua – ce-i drept, fara referire la cazuri concrete – si va scrie in urmatoarele, aplicat pe cazul oamenilor care au lucrat acolo. Suntem la faza asta cu ancheta – acum am facut rost de rechizitoriu. Din pacate, constatarea pe care probabil o stiti e ca la „omul de rand”, la cel care a lucrat cu buna intentie, considerandu-se un „angajat normal”, extrem de greu recuperabilii bani vor ajunge la urma. Daca vor ajunge… Asa incat aveti dreptate sa injurati sistemul…

    +7 voturi
    +1
    -1
  2. George Călin Hosu – baiatul asta e fiul lui Hosu avocat,si fost membru in Consiliul de administratie FPP1 si colaborator al lui Boby Bujor de la Interceptari? Iar cumnatica Doina prietena cu sotia ce a lucrat in SIF1? Putin Famos? si ….. lumea e mica! Chiar si curtea mea e foarte mica!
   Gin cauza asta trebuia sa mor? Ei imi trimiteau e-mail-uri si stiau ce fac in casa? si angrenau toata Justitia si nationalitatile din zona? si mi-au impus un control institutionalizat ani si ani si ani de zile?
   V-ati distrat bine? Lupta anticoruptie cu corupti! si pentru corupti!
   Dar lucrul cel mai oribil … e acela ca sunteti antisemiti!
   Satisfactie majora sa o incatusati pe romanca Vasilescu de la Romania Mare!

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.