Tudorel Toader pregătește o ordonanță care scoate Secția pentru investigarea magistraților de sub autoritatea procurorului general

  de Special Arad | 19 februarie 2019, 8:08 AM | Naţional

  0

  O ordonanță de urgență pregătită de ministerul Justiției și consultată de cotidianul Adevărul intenționează să scoată Secția specială de investigare a magistraților de sub autoritatea procurorului general al României.

  „Ori de câte ori codul de procedură penală sau alte legi speciale fac trimitere la „procurorul ierarhic superior” în cazul infracţiunilor de competenţa Secţiei pentru investigarea infracţiunilor în justiţie, prin aceasta se înţelege procurorul şef al secţiei, inclusiv în cazul soluţiilor dispuse anterior operaţionalizării acesteia”, prevede un articol din acest proiect de OUG.

  Proiectul mai prevede și eliminarea Secţiei pentru Procurori din CSM în procedura de numire a şefilor Parchetelor și înlocuirea sa cu Plenul CSM.

  Citește mai mult pe Hotnews.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.