miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Trump a hotărât retragerea SUA din Acordul nuclear semnat cu Iranul

  de Special Arad | 9 mai 2018, 8:14 AM | Internaţional

  0

  Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat marţi seară decizia de retragere a Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul în anul 2015.

  Donald Trump a argumentat că el lansase de mult timp avertismente în legătură cu Acordul nuclear iranian, pe care l-a catalogat drept „defectuos”.

  Liderul de la Casa Albă susţine că Iranul încearcă să fabrice arme atomice, oferind asigurări că Statele Unite nu vor permite acest lucru.

  „După consultări cu aliaţii, îmi este clar că acest Acord nu poate împiedica activităţile atomice iraniene. Anunţ astăzi retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear iranian”, a afirmat Donald Trump.

  Iranul va menţine angajamentele asumate în cadrul Acordului nuclear cu marile puteri, în pofida retragerii Statelor Unite, a declarat marţi seară preşedintele iranian, Hassan Rouhani, citat de site-ul agenţiei Reuters. Uniunea Europeană a anunţat marţi seară menţinerea angajamentelor asumate în Acordul nuclear cu Iranul.

  Sursa: Mediafax.ro

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.