joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  S-a încheiat protestul. Tribunalul Arad a reluat activitatea de judecată în condiții normale

  de Ioana Costaș | 8 ianuarie 2024, 1:52 PM | Știri Arad

  0

  Tribunalul Arad a decis astăzi, 8 ianuarie, încetarea măsurilor de protest și reluarea activității de judecată în condiții normale. Decizia a fost luată – cu majoritate – în cadrul ședinței Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Tribunalului Arad.

  În cursul zilei de astăzi, 8 ianuarie 2024, s-a desfăşurat şedinţa Adunării generale a judecătorilor din cadrul Tribunalului Arad, pentru discutarea încetării măsurilor de protest adoptate prin Hotărârea nr.7 din data de 14.12.2023 a Adunării generale a magistraţilor din cadrul Tribunalului Arad, privind amânarea judecări tuturor cauzelor aflate pe rol, începând cu data de 15.12.2023, cu excepția cauzelor urgente.

  În urma dezbaterilor ce au avut loc, judecătorii din cadrul Tribunalului Arad au hotărât următoarele: Cu majoritate, Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Arad, a hotărât încetarea măsurilor de protest adoptate prin Hotărârea nr.7 a Adunării generale din data de 14.12.2023 privind amânarea judecării tuturor cauzelor aflate pe rol şi reluarea activităţii de judecată în condiţii normale, începând cu data de 8 ianuarie 2024”, a transmis Tribunalul Arad.

  În 14 decembrie, aceeași Adunare Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Arad, a hotărât amânarea judecării tuturor cauzelor aflate pe rol, cu excepția celor urgente. Aceeași decizie a fost luată și de Judecătoria Arad. În fapt, toate instanțele din țară au anunțat – la acea dată – că protestează prin amânarea tuturor cauzelor, cu excepția unor cauze urgente „până la alocarea de către Guvern a fondurilor necesare drepturilor salariale obținute prin ordine administrative și prin hotărâri judecătorești definitive”.

  Judecătoria Arad a și explicat care sunt motivele care stau la baza protestului. Detalii aici.

  Tribunalul Arad, Judecătoria Arad și Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad au mai protestat și în 20 iunie 2023, față de creșterea vârstei de pensionare și față de modalitatea de adoptare a modificărilor lipsite de transparență, în lipsa oricărei consultări cu sistemul judiciar.

  Citește și: Proteste ale magistraților în țară. Tribunalul Arad și Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad vor soluționa doar cauzele urgente

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.