vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Se schimbă schimbarea? Doar patru echipe retrogradează din Liga a 2-a

  de Lucian Dănilă | 28 iunie 2014, 1:22 PM | Sport

  0

  Adunarea Generală a LPF2 s-a întrunit ieri, la Mogoșoaia, pentru a pune la punct organigrama dar și pentru a face propuneri pentru modul cum se va desfășura următorul sezon al ligii secunde. Așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani, schimbările în fotbalul românesc se fac oricând, oriunde și în orice fel…

  Astfel, după ce se stabilise inițial să retrogradeze opt echipe din fiecare serie, ieri, LPF2 a dat înapoi și a venit cu noi propuneri. Asta nu înainte ca Șoimii Pâncota, deocamdată, singura reprezentantă a fotbalului arădean în acest eșalon, să fie primită în LPF2 împreună cu Olimpia Satu Mare și FC Voluntari.

  „Controversele apărute după votul de la Hărman, atunci când s-a propus ca din sezonul 2015-2016 să se treacă la un sistem cu 22 de echipe, context în care ar fi retrogradat 16 echipe din Liga 2, au fost lămurite în şedinţa de ieri. După lungi discuţii, s-a ajuns la un numitor comun, cu doar patru retrogradate din fiecare serie, dar şi revenirea la sistemul cu doi jucători Under 21 prezenţi concomitent în teren. Rămâne de văzut dacă până pe 15 iulie, data la care se vor termina înscrierile pentru noul sezon, se vor aduna 28 de echipe pentru a face două serii de câte 14”, scrie liga2.ro

  Aceste două propuneri vor fi înainte Comitetului Executiv spre aprobare în cadrul şedinţei care va avea loc azi de la ora 14, după Adunarea Generală a FRF de la Casa Fotbalulul.

  Într-un campionat în care vor retrograda doar patru echipe, șansele echipei Șoimii Pâncota de a nu retrograda cresc foarte mult.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.