Treizeci de ani de la Cernobîl, într-o expoziție de fotografie la Sala Clio

  de Special Arad | 24 februarie 2016, 8:00 AM | Cultură

  0

  Anul acesta, pe data de  26 aprilie, se împlinesc 30 de ani de la cel mai mare accident nuclear din istorie. Artistul fotograf Alex Frăteanu a avut curajul și a pătruns „în zona de excludere” de la Cernobîl.  Acolo, a realizat o serie de fotografii ce ne arată cum este acum locul,  la 3 decenii distanță de la tragicul eveniment.

  În date de 4 martie 2016, de la ora 18:00, arădenii sunt invitaţi la Sala Clio a Muzeului De Artă din Arad, pentru a participa la o inedită expoziţie de fotografie, semnată Alex Frăteanu, ce cuprinde seria de imagini pe care artistul le-a realizat în lugubrul loc.

  „Fotografia este un puternic mijloc de conștientizare. De acceea am decis să realizez această expoziție. Toată lumea cunoaște cuvântul Cernobîl. Dar puțini știu cu adevărat povestea. Vă invit să învățăm împreună despre lecțiile trăite cu greu în cel mai dificil scenariu posibil, radioactivitatea scăpată de sub control. Pentru o lume mai sigură, pentru o lume mai bună. Vă aștept cu drag!” – Alex Frateanu

  12746053_10208204648770687_624995438_n

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.