vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Aradul, supravegheat cu 1562 camere video noi. Primăria are nevoie de patru ani să le monteze și plătește peste 75 milioane de lei pe întregul proiect

  de Raluca Medeleanu | 25 februarie 2020, 1:43 PM | Administraţie | Topic special

  13

  imagine cu rol ilustrativ

  După ce proiectul finanțat de Uniunea Europeană, prin care Poliția Locală monitoriza străzile orașului prin 30 de camere, a fost declarat ca fiind „eșuat” din motive vag expuse, Primăria Arad pornește o nouă investiție, mult mai scumpă, de data aceasta din bugetul local, pentru a cumpăra un număr de 1562 de camere de supraveghere de mai multe tipuri, dar și inaugurarea unui nou dispecerat.

  Investiția de 74.950.332 lei (cu TVA) va fi implementată abia în patru ani, potrivit proiectului care va fi supus la vot în viitoarea ședință a Consiliului Local Municipal.

  Specificațile tehnice ale proiectului sunt după cum urmează:

  Camere fixe IP tip Dome sau tip Bullet cu rezoluţie de 5MPx – 1340 bucăți
  Camere fixe IP tip Bullet, cu rezoluţie de 3Mpx pentru aplicaţie LP – 195 bucăți
  Camere mobile tip Speed Dome, cu rezoluţie de 2Mpx, zoom optic 30X și iluminare IR autofocalizată cu rază de 250m – 27 bucăți
  Număr de Noduri – 326 bucăți
  Numărul punctelor de conexiune – 90

  Capacitatea de stocare – 4300 TB
  Stâlpi existenți – 1168
  Stâlpi noi – 394

  Dispecerat va fi dotat după cum urmează:
  21 servere cu storage integrat în structură cluster cu capacitate de stocare netă de 4,3PB;
  Soluția de stocare permite repartizarea automată a fluxurilor alocate unui echipament defect către celelalte echipamante rămase în stare de funcționare
  8 staţii de lucru;
  2 videowall cu structură de 3×3 realizate cu monitoare cu diagonala 55′;

  2 servere de aplicaţii;

  2 staţii de lucru pentru aplicaţii;

  sisteme aferente dispeceratului şi centrului de date (alimentarea cu energie electrică, cablare structurată, climatizare, prize şi iluminat, securitate la incendiu, inundaţie, efracţie).
  Clusterul de servere rulează un software dedicat de tip VMS.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Intr-un an, jumatate nu vor mai functiona, in 2 ani cele ramase vor fi doar de decor si nimeni nu le va mai intretine, in 4 ani, domnul Balcea, dupa un mandat plin de succesuri va veni triumfator si va anunta un nou proiect in valoare de 150 de milioane de lei pentru 781 de camere si ne va spune cat de mult munceste PNL Arad pentru cetateni.

   +10 voturi
   +1
   -1
  2. Sigur exista o firmă pt care se face proiectul asta.
   Cifrele mi se par colosale aproape 20 mil de euro în condițiile în care centrul se prabuseste peste trecători.(aproape jumătate din valoarea pt regenerarea urbana)
   Și în plus am văzut ca fiecare semafor pare sa fie deja dotat cu camere de supraveghere…
   Dacă se realizează din bani europeni nu vad nici o problema dar dacă va fi din buget înseamnă că autoritățile au o problema cu stabilirea priorităților orașului.

   +3 voturi
   +1
   -1
  3. Ba dar va prostesc astia la maxim….4 ani zici? Pai deja camerele alea sunt depasite…5Mpx? Pai eu ca sarac de om am acasa montate camere IP de 8Mpx…Ei vor ca in 4 ani sa puna camere de 2 si 5Mpx? Aici e un tun adevarat pentru banii fraierilor….pe banii aia faci un spital regional nou dotat inclusiv cu helicopter….

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.