Trei români în top 100 lideri ai inovației din Europa Centrală și de Est. Cine sunt ei
Trei tineri din Romania au fost nominalizati in top 100 de lideri ai inovatiei din Europa Centrala si de Est, clasamentul fiind realizat de mai multe companii printre care Google, dar si publicatia Financial Times, scrie Ziare.com.
Ionut Budisteanu, Paul-Andre Baran si Cristian Botan sunt romanii care se regasesc pe lista finala a proiectului New Europe 100 (NE100), informeaza Mediafax.
Ionut Alexandru Budisteanu este student in anul I la Universitatea din Bucuresti. El a devenit cunoscut opiniei publice in 2013, cand a castigat marele premiu la Intel International Science and Engineering Fair in Phoenix, constand in 75.000 de dolari, pentru un proiect despre masini fara sofer.
Paul-Andre Baran a fost consultant pentru guvernanta locala al Presedintiei Romaniei. Din 2011 el administreaza programul Biblionet al fundatiei Bill & Melinda Gates. Programul, cu un buget de 26,9 milioane de dolari are ca scop sa reformeze bibliotecile publice din Romania.
Cristian Botan, doctor in stiinte administrative, este cel care a creat un site in care erau publicate toate posturile publice scoase la concurs, pe fiecare judet in parte. In prezent, el este consilier al premierului Victor Ponta si coordoneaza portalul jobs.gov.ro.
„Am cautat inovatori din diferite industrii, a caror activitate contureaza astazi viitorul. Datorita lor am invatat ca, in ciuda stereotipurilor, Europa Centrala si de Est are multe de oferit”, a declarat Wojciech Przybylski, organizator al New Europe 100, informeaza sursa citata.
El a apreciat ca, in ultimii 25 de ani, cultura start-up-urilor practic a explodat in aceasta parte a Europei.
Proiectul NE100 face parte dintr-o campanie prin care se doreste promovarea inovatiei in Europa Centrala si de Est.
Clasamentul a fost intocmit de Res Publica in colaborare cu Visegrad Fund, Google si Financial Times. Candidatii sunt persoane care utilizeaza noile tehnologii in sectoarele lor de activitate, si care, prin proiectele realizate, au impulsionat economia, stiinta, cultura si comunitatea.
Comentariile portalului
DE-MI-SI-A!!!
Cladirea de pe str. Eminescu nu are aviz ISU!!! Sunt curios daca un control de la DSP nu ar gasi si alte probleme!
Cat de multa minciuna! Părinților li s -a comunicat prin intermediul învățătorilor despre relocare în imobil menționat. LNI ar fi trebuit sa fie școală europeana conform (...)