Trei microbuze cu romi din Sălaj au „ocupat” ștrandul Neptun! Proprietarii teraselor copleșesc Polița Locală cu reclamații

  de Mihai Todoca | 18 iunie 2019, 10:38 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  5

  Începem prin a menționa niște lucruri care sunt deja arhicunoscute în orașul nostru. Cerșetorii s-au înmulțit, cu precădere acum când este mai cald, aceștia venind din alte părți ale județului și ale țării în municipiu, pentru a mai „smulge” un ban nemuncit din buzunarele noastre. În unele cazuri, cerșetorii renunță la această practică și ajung să comită spargeri (din mașini, din locuințe etc.). Deși depun eforturi, autoritățile locale par a fi depășite de situație, iar patrularea străzilor de către polițiști și polițiști locali se pare că nu îi mai sperie.

  Citește și: 33 de cerșetori au fost ridicați de pe străzile Aradului de către polițiștii locali în ultimele trei săptămâni

  Vă reamintim că prezența acestora este înlesnită și de noi, cetățenii Aradului, care încurajăm de multe ori cerșetoria, oferindu-le bani, mâncare sau altceva, cu gândul că facem un bine. Este adevărat că unii oameni ai străzii chiar ar putea fi reabilitați, însă acest lucru nu se întâmplă cu acel leu pe care îl oferim de multe ori doar ca să „scăpăm” de ei, să nu mai agaseze. Campanii împotriva acestor practici au fost făcute în trecut de Primărie și Poliția Locală, însă nu au avut un rezultat notabil.

  Citește și: Poliția Locală și DAS caută să identifice cerșetorii din Arad, dar și persoanele care-i obligă pe unii dintre ei să cerșească

  Acum, să ajungem la „zi”. De săptămâni bune, cel puțin trei microbuze cu numere de Sălaj (la începutul sezonului era doar unu, cu mai bine de o lună, dar acum, probabil din cauza timpului favorabil, s-au „înmulțit”), staționează în parcarea de la intrarea principală a ștrandului Neptun. Am observat la început, stând în jurul acestui microbuz, o familie de cetățeni de etnie romă, care la prima vedere am fi zis că sunt doar în trecere, că s-au oprit doar să mănânce. O săptămână mai târziu, vedem același microbuz, parcat lângă teatru, iar la intrarea unui magazin cu produse chinezești doi copii desculți care se rugau de trecători să le cumpere papuci deoarece: „Acum s-au rupt”. Zece metri mai încolo, microbuzul și părinții. Cel puțin curios, zicem noi, ca să nu tragem concluzii directe.

  Dăm pe repede înainte o săptămână și aflăm că microbuzul e tot acolo la ștrand, de la ștrandiști care au reclamat. Mergem și noi, îi surprindem în diferite zile.

  Ieri, un echipaj de la Poliția Locală i-a luat la întrebări, în urma unor reclamații ale unor persoane care dețin proprietăți la ștrandul Neptun, acestea spunând că au surprins copiii romilor care dețin microbuzele, la cerșit la unele dintre terasele din incintă. Luați la întrebări de polițiștii locali și de „ștrandiști”, proprietarii microbuzelor au motivat prezența lor acolo prin faptul că au în proprietate o căsuță la ștrand. Căsuță care, susțin romii, ar aparține unei mătuși aflate în străinătate. Am vorbit apoi și cu directorul Recons, societate care are în administrare ștrandul Neptun, Nicolae Mehelean, acesta spunându-ne că cetățenii respectivi au cumpărat o căsuță și că nu are cum să intervină deoarece nu dorește să fie acuzat de discriminare.

  Poliția Locală le-a aplicat romilor mai multe amenzi pentru lipsa biletului de parcare la ștrandul Neptun.

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. In cazul asta ar trebui sa se autosesizeze Pritectia Copilului si Politia!
   “Parintii” comit un abuz asupra copiilor punadu-i sa cerseasca, incalca mai multe legi si nimeni nu le poate face nimic??? Sa ma ierte Dumnezeu, dar avem mii de cazuri de copii abuzati in cel mai crunt mod si NIMANUI nu-i pasa! Ce fac institutiile care isi primesc salarii pt acesti copii??? Daca institutiile astea si-ar face treaba, nu ar mai vedea copii cersind pe strazi!

   +6 voturi
   +1
   -1
  2. Sunt aceiasi care circula si cu fier vechi, sunt vreo 3-4 dube cu nr de sj. foarte curios cum traverseaza atata distanta cu remorcile incarcate de fier vechi, nesemnalizate fara lumini si nimeni nu-i intreaba de sanatate. Mai stau si in parcare la real. Probabil aici e mai ieftin ”feru vechi” decat la ei sau poate doar dubele provin de acolo, cu astia niciodata nu poti stii.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.