Trei celule de recrutare pentru ISIS au fost dezmembrate şi 11 persoane arestate

  de - | 7 octombrie 2015, 8:24 AM | Internaţional

  0

  Poliţia tunisiană a dezmembrat trei celule care recrutau luptători pentru ISIS şi a arestat 11 persoane suspectate că au încercat să se alăture grupării jihadiste în Libia, potrivit EVZ.ro

  Unitatea antiteroristă a Gărzii Naţionale a dezmembrat trei celule care trimiteau tineri în Libia, conform unui comunicat al Ministerului de Interne.

  Tunisia se află în stare de alertă crescută din cauza atentatelor din acest an de la Muzeul Bardo, din capitală, şi din oraşul Sousse.

  Tânărul care a comis atentatul din 26 iunie din Sousse, în care au murit 38 de turişti străini, s-a antrenat în Libia, la fel ca autorul atacului de la Muzeul Bardo din Tunis, soldat cu 22 de victime. Ambele atacuri au fost revendicate de ISIS, conform Agerpres.

  Mai mult, săptămâna trecută, autorităţile au confiscat două bombe  la graniţa cu Libia, iar în luna iulie, a fost începută construirea unui zid de-a lungul frontierei pentru a stopa pătrunderea ilegală de militanţi islamişti.

  Peste 3.000 de tunisieni au plecat pentru a lupta alături de grupări jihadiste în Siria, Irak şi Libia. Autorităţile consideră că în jur de 500 au revenit în ţară şi constituie una din principalele ameninţări la adresa securităţii.

  SURSA > EVZ.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.