sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Droguri de un miliard de euro, capturate în Italia. „Drogul jihadului”, era ascuns într-un mod ingenios | Video

  de - | 2 iulie 2020, 7:56 AM | Internaţional

  0

  Poliţia italiană a anunţat miercuri o captură record de 14 tone de amfetamine, sub forma a 84 milioane de comprimate de captagon, supranumit „drogul jihadului”, produse în Siria de gruparea Stat Islamic (SI), informează AFP, citat de Agerpres

  Stupefiantele au fost confiscate în portul Salerno (la sud de Napoli) şi au o valoare de 1 miliard de euro pe piaţa neagră, arată comunicatul poliţiei italiene, care vorbeşte despre „cea mai mare captură de amfetamine la nivel mondial”. Potrivit anchetei conduse de parchetul din Napoli, drogurile se găseau în trei containere suspecte, în care se aflau cilindri de hârtie şi maşini de uz industrial.

  Cilindrii de hârtie în mai multe straturi, cu o înălţime de 2 metri şi un diametru de 1,4 metri, fabricaţi probabil în Germania, permiteau ascunderea, în fiecare dintre ei, a circa 350 kg de comprimate în straturile interioare, fără a putea fi detectate prin scanner. Comprimatele erau marcate cu simbolul „captagon”, un medicament clasat ca stupefiant, cunoscut şi sub denumirea de „drogul jihadului”, mai precizează anchetatorii.

  „Se ştie că SI îşi finanţează activităţile teroriste mai ales prin traficul de drog sintetic produs în Siria, care, din acest motiv, a devenit în ultimii ani primul producător mondial de amfetamine”, subliniază comunicatul poliţiei italiene.

   

  Sursa: digi24

  Video AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.