sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  ISIS a publicat o înregistrare video cu atacul de la Moscova

  de - | 24 martie 2024, 9:16 AM | Internaţional

  0

  Agenţia de ştiri afiliată ISIS Amaq a publicat o filmare explicită care pretinde că înfăţişează atacul de la vineri de la o sală de concerte din suburbiile Moscovei, înregistrată de unul dintre atacatori, sugerând că autorii au avut o legătură directă cu ISIS pentru a putea transmite videoclipul, scrie CNN, citat de news.ro.

  CNN afirmă că a geolocalizat filmarea la sala de concerte şi notează că metadatele de identificare ale acesteia au fost şterse. Videoclipul, care are o durată de aproximativ 90 de secunde, înfăţişează patru atacatori cu feţele blurate şi vocile distorsionate, în ceea ce pare a fi complexul Crocus City Hall.

  Filmarea îl arată pe unul dintre atacatori în timp ce îi face semn unui alt bărbat înarmat, care apoi trece pe lângă o uşă unde se ascundeau oameni şi deschide focul asupra lor.

  Trupuri şi sânge pot fi văzute pe podea, în timp ce focuri de armă răsună la distanţă. Videoclipul îl mai arată pe unul dintre atacatori în timp ce îi taie gâtul unui bărbat întins pe spate. Filmarea se termină cu cei patru atacatori care pleacă în clădire, în timp ce la distanţă se vede fum.

  Vineri, ISIS a revendicat atacul, potrivit unei scurte declaraţii publicate de Amaq.

  Sâmbătă, preşedintele rus Vladimir Putin a sugerat că Ucraina s-ar afla în spatele atacului, afirmând că criminalii au ”încercat să se ascundă şi se deplasau spre Ucraina, unde, potrivit datelor preliminare, era pregătită o fereastră de partea ucraineană pentru ca ei să treacă frontiera”.

  Ucraina a negat vehement orice legătură cu atacul de vineri.

  sursa: Știri pe surse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.