duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Transfer din Rusia pentru FCC Baschet Arad. Americanca Trinity Baptiste, prima achiziție a verii

  de Dan Lazăr | 27 iulie 2022, 9:42 PM | Sport | Știri Arad

  0

  FCC UAV Arad a început miercuri campania de anunțare a jucătoarelor pentru sezonul intern 2022-2023 din baschetul feminin românesc, dar și pentru prezența europeană din grupele FIBA EuroCup. Primul nume nou este cel al americancei Trinity Baptiste.

  Sportiva în vârstă de 24 de ani evoluează pe poziția a 4-a și măsoară 183 cm, iar sezonul trecut a jucat în Rusia pentru Samara, într-un campionat care a dat mai mereu în ultimul deceniu, campioana în Euroliga feminină. Acolo a avut o medie de 11.1 puncte per meci, 6.2 recuperări și un procentaj de 88:1% la libere. În cupele europene, Samara a jucat în EWBL, iar noua sportivă a Aradului a fost a 3-a marcatoare a competiției cu 17.8 puncte pe partidă, fiind aleasă și în echipa sezonului.

  Baptiste și-a început cariera universitară la Northwest Florida State College. Ea a apărut în 31 de jocuri și a înregistrat o medie de 13 puncte pe meci cu un procentaj de 61% la aruncărule de două puncte. De asemenea, a avut o medie de 8,3 recuperări. În vara anului trecut a venit cel mai important moment al carierei sportivei, fiind selecționată de Indiana Fever pentru draftul celui mai puternic campionat din lume, WNBA.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.