Transfer de marcă la CS Sportsin Arad! Tenismena Andreea Roșca, locul 372 WTA, a semnat cu clubul condus de Călin Moga

  de Dan Lazăr | 5 November 2021, 8:31 AM | Sport | Știri Arad

  0

  Secția de tenis de câmp a Clubului Sportiv Sportsin Arad a devenit operațională de puțină vreme, însă președintele Călin Moga a reușit rapid o lovitură de imagine, transferând-o pe Andreea Amalia Roșca, una dintre speranțele reale ale sportului alb din țara noastră.

  În vârstă de 22 de ani, Andreea Roșca ocupă locul 372 în ierarhia mondială, cea mai bună clasare a sa fiind 210, în noiembrie 2018. Nu mai puțin de 11 titluri ITF în proba de simplu are simpatica sportivă, unul fiind cucerit în acest sezon, la Antalya (premii de 15.000 de dolari). În plus, Roșca a câștigat și 14 trofee în proba de dublu, unul în acest an, la Jablonec nad Nisou (premii de 25.000 de dolari).

  Călin Moga: „Mai realizăm două transferuri”

  „Avem în plan perfectarea a încă două transferuri la secția de tenis de câmp, a unor sportive cu o clasare bună în ierarhia WTA, între 200-400. Sper ca aceste achiziții să fie un bun exemplu pentru tinerii practicanți ai acestui sport din orașul nostru. Chiar ne-am propus să organizăm, atunci când situația o va permite, o zi a copiilor, la care Andreea Roșca va juca tenis cu micuții tenismeni”, ne-a declarat Călin Moga, președintele CS Sportsin Arad.

  Finalistă la ITF Arad

  Andreea Roșca a participat de două ori la Trofeul „Ilie Năstase”, truneu ITF organizat până în 2019 la Arad, la ultima ediție, cu premii în valoare de 25.000$, atingând faza sferturilor de finală, unde a cedat în fața Nicoletei Dascălu. Mai mult, Andreea a fost finalistă la Arad, în 2019, alături de Oana Gavrilă cedând doar în ultimul act, cu perechea Andreea Mitu / Eraydin Basak (Turcia).

  Și-a pierdut mama la 18 ani…

  Andreea a avut mari probleme de sănătate în copilărie, stând pentru o vreme într-un scaun cu rotile, diagnosticul medicilor fiind „talus valgus”, o diformitate localizată la nivelul labei piciorului. Părinții au făcut totul pentru a-i oferi o viață normală, iar ea nu s-a dat batută și, după ce a stat un an și jumătate cu picioarele în ghips și a suferit trei operații, la 12 ani a devenit campioană europeană la tenis. Tânăra a trecut peste un moment cumplit acum aproape patru ani, după ce mama sa s-a stins din viață, ea fiind într-o serie de turnee în străinătate.

  „Câştigasem un meci în ziua aceea, când am aflat că mama, cea mai bună prietenă a mea, a murit. Am plâns mult, i-am scris o scrisoare pe facebook, dar apoi am adunat tot ce mai rămăsese din mine şi m-am dus să joc şi a doua zi. Şi am câştigat! Pentru ea! Nu m-am dus acasă, la înmormântare… Nu puteam s-o văd aşa, nu puteam!! Am continuat să joc, cu îndârjire, cu gândul la ea! Şi am câştigat primul meu turneu ITF! Iar apoi am mai căştigat încă unul, în următoarea săptămână. Am legat 13 victorii consecutive şi două turnee câştigate. Şi după fiecare meci plângeam!”, spunea în decembrie 2017 talentata sportivă originară din București.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.