sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Trafic restricționat pe teritoriul Ungariei până vineri seara

  de Ioana Costaș | 14 martie 2024, 11:31 AM | Știri Arad

  0

  Autoritățile maghiare a anunțat Poliția de Frontieră Română că, începând de joi, 14 martie, ora 23.00 (ora României) până vineri 15 martie, ora 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Măsura este luată de autorităţile maghiare ca urmare a faptului că 15 martie este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare.

  Totodată, începând cu luna martie, pentru zilele de weekend (în fiecare sâmbătă, de la ora 23.00 până duminica, la ora 23.00, ora României), autoritățile din Ungaria au reintrodus interdicția circulației autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, pe teritoriul lor. De menționat este faptul că restricţiile nu se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile ori supuse unui anumit regim de temperatură.

  „Având în vedere cele mai sus menţionate, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulație pe drumurile publice din Ungaria. Precizăm faptul că în aceste intervale de timp, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale. Autorităţile de frontieră din cele două state vor ține permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricțiilor de circulație pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfășoare operativ (ex. folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor)”, anunță Poliția de Frontieră.

  La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

  De asemenea, se recomandă și consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată si pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

  Citește și: Peste 68 tone de deşeuri din Germania, Austria și Belgia oprite la Nădlac II și Borș II · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.