joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Peste 68 tone de deşeuri din Germania, Austria și Belgia oprite la Nădlac II și Borș II

  de Special Arad | 14 martie 2024, 10:56 AM | Știri Arad

  1

  Comunicat PTF. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei  Nădlac II și Borș II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorului Arad și Bihor, nu au permis intrarea în ţară a șapte automarfare încărcate cu peste 68 tone de deșeuri.

  Şoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare, iar autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijloacelor de transport şi a încărcăturii transportate.

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și Borș II  au efectuat în ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a șapte automarfare conduse de șapte cetățeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, anvelope, jante, biciclete, îmbrăcăminte, mobilă second-hand, preturi și diverse bunuri de la societăți comerciale din Germania ,Austria și Belgia pentru firme din România.

  Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorului Arad și Bihor.

  În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 68.179 kg de deșeuri, în total, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

  În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul  României pentru aceste mijloace de transport.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.