sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria Mare – una dintre cele mai importante sărbători pentru creștinii din întreaga lume

  de Special Arad | 15 august 2017, 8:02 AM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare cunoscută și sub numele de Sfânta Maria, are loc pe 15 august și este una dintre cele mai importante sărbători pentru creștinii din întreaga lume. Pe data de 15 august, cu ocazia sărbătorii de Sfântă Maria Mare nu se spune „La mulţi ani” celor care poartă numele sfintei. Cei care poartă numele Sfintei Maria îşi vor serba onomastica pe 8 septembrie, de Sfântă Maria Mică, respectiv la Naşterea Maicii Domnului.

  Începand cu 15 august se pot face din nou programări de nunți în Biserică, până în luna noiembrie, atunci când începe Postul Crăciunului. Totodată, oamenii lucrează mai intens decât în toate lunile de vară până pe 8 septembrie, la Sfânta Maria Mică, pentru că roadele toamnei să fie mai bogate.

  Femeile merg la biserica pentru a pomeni mortii, rugandu-se pentru ei. Acestea trebuie sa duca obiecte de casa preotului pentru a le sfinti, dar si vinul si mancarea pe care le vor da la pomana mortului.

  De asemenea, in aceasta zi de sarbatoare, orice floare culeasa de pe camp sau de langa orice sant banal capata puteri tamaduitoare daca este pusa la o icoana cu Maica Sfanta. Mai mult, daca in preajma acestei sarbatori infloresc trandafirii, vom avea o toamna lunga si calduroasa. O alta traditie este ca barbatii nu trebuie sa se scalde in ape curgatoare daca doresc sa aiba o soarta linistita.

  In toate casele, usa de la intrare trebuie sa fie deschisa pe parcursul intregii zile. Se spune ca Fecioara Maria poate intra oricand in casele credinciosilor, pentru a le binecuvanta. Traditia mai spune ca ziua de 15 august este cea mai indicata pentru angajarea paznicilor la vii.

  Ziua Sfintei Maria este ultima in care se mai pot aduna plante de leac.

  Citește și: Sfânta Maria Mare, una dintre cele mai importante sărbători

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.