vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Toate casele de marcat vor fi obligatoriu dotate cu un echipament special – o decizie a Ministerului Finanțelor

  de Special Arad | 12 iulie 2016, 9:37 PM | Naţional

  0

  Ministerul Finanţelor face primii paşi în vederea realizării unui obiectiv important, acela de a conecta toate casele de marcat din România la Fisc, se arată într-un comunicat al instituţiei, potrivit Adevărul.

  Comercianţii vor fi obligaţi să schimbe până cel mai târziu în 2017 casele de marcat vechi (care au role de hârtie) cu aparate cu jurnal electronic, care vor transmite date fiscale online, în timp real, către sistemul informatic al Fiscului.

  Noul calendar pentru conformarea firmelor

  Marii contribuabili vor fi obligaţi să utilizeze noile aparate începând cu data de 1 aprilie 2017 (termen decalat faţă de 1 octombrie 2016, stabilit în proiectele anterioare). De la 1 iulie 2017 le revine această obligaţie şi contribuabililor mijlocii (termen decalat faţă de 1 ianuarie 2017). Contribuabilii mici vor fi obligaţi să folosească astfel de aparate începând cu data de 1 noiembrie 2017 (termen decalat faţă de 1 mai 2017).

  Cât costă noile aparate

  Comercianţii sunt obligaţi să achiziţioneze, până la data limită, o casă de marcat cu jurnal electronic care costă între 500 şi 1.000 de lei, potrivit datelor afişate pe site-urile de comerţ online. Fiscul va acorda comercianţilor o deducere din impozitul pe profit pentru costurile cu noile case de marcat şi pentru programul electronic, acestea fiind estimate la 40-60 de euro/echipament

  Citeste mai mult: adev.ro/oa7plp

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.