ANAF „execută” comercianții online. Cum vrea Fiscul să ajungă la „clienți”

  de Special Arad | 25 august 2022, 11:20 AM | Administraţie | Naţional

  0

  ANAF a luat în vizor toate persoanele care vând produse online prin intermediul diferitelor platforme și nu își declară veniturile. Firmele de curierat vor fi nevoite, foarte curând, să raporteze la Fisc toate coletele cu plata la livrare.

  Agenția Națională de Administrare Fiscală a lansat deja, în dezbatere publică, un formular electronic pe care companiile trebuie să îl completeze lunar. Potrivit experților, demersul ar putea stopa evaziunea fiscală din acest domeniu.

  Lansat în dezbatere publică, Formularul 395 va furniza date esențiale despre expeditor și destinatar.

  Bineînțeles că cele mai multe date pe care firmele de curierat le vor completa se referă la expeditor. Vorbim aici despre date referitoare la transport, valoarea produsului, nume, prenume, dar și codul de identificare fiscală.

  Cu alte cuvinte, dovada prin care se atestă că persoana în cauză, vânzătorul, are o firmă și își declară veniturile, scrie știrileprotv.ro.

  Persoanele luate în vizor de ANAF sunt persoanele fizice care fac comerț online atât pe platformele de anunțuri cât și pe rețelele sociale, însă nu sunt înregistrate fiscal.

  Potrivit autorităților, formularul ajută la verificarea veniturilor obținute efectiv și cele declarate, astfel încât să combată faptele de evaziune fiscală.

  Comerțul online a explodat în România în pandemie. Anul acesta va trece de 6,8 miliarde de euro, în creștere cu 18 la sută față de 2021, estimează analiștii.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.