Şeful ANAF ţine banii „la saltea”. Câţi bani gheaţă are Lucian Heiuş şi de unde provin

  de - | 17 iulie 2022, 7:06 PM | Naţional

  0

  captură video Realitatea Plus

  Şeful ANAF, fostul parlamentar Lucian Heiuş, a explicat într-un interviu pentru Realitatea Plus cum a ajuns să ţină în casă zeci de mii de lei cash.

  Lucian Heiuş a explicat că, fiind parlamentar şi ştiind că urmează o nouă campanie electorală, a început să pună „la saltea” bani cu care să îşi finanţeze campania, urmând ca sumele să fie recuperate de la stat.

  „Eu am fost parlamentar 4 ani de zile, ca şi mulţi alţi colegi, şi ştiam că după 4 ani vei participa din nou la o competiţie elecorală şi trebuie să ai o sumă de bani pe care trebuie să ţi-o pregăteşti şi să ţi-o pui la momentul respectiv şi care ţi se va da înapoi. Bineînţeles în aceşti 4 ani am pus nişte bani deoparte an de an, cum spunem noi în Ardeal – am pus nişte bani la sertar ca să îi ai pregătiţi pentru ultimul an în care vei participa la această campanie electorală.
  Sumele le-am ţinut cash acasă. În fiecare an am pus undeva în jur la vreo 20-25 de mii de lei.., undeva la 5-6 mii de euro, pe care i-am strâns în decursul anilor, ştiind că în ultimul an vei participa la o campani electorală. . După 3 ani de zile aveam 60 de mii de lei şi în ultimul an am pus diferenţa (n.r. până la 130.000 de lei)”, a declarat Lucian Heiuş pentru Realitatea Plus.

  Şeful ANAF Lucian Heiuş a anunţat în exclusivitate la Realitatea Plus că fiscul a colectat mai mult cu un miliard de euro faţă de prognoza avută la început de an. Preţurile exorbitante de pe litoral l-au făcut pe şeful ANAF să declanşeze controale masive prin inspectorii antifraudă. Heiuş a schimbat abordarea în privinţa controalelor, îi lasă în pace pe mici evazionişti de la colţul străzii şi se contrează pe marea evaziune fiscală şi marii contribuabili.

  Sursa: Realitatea Plus

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.