duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Tinerii fermieri vor putea obține și în acest an o finanțare nerambursabilă de 50.000 de euro

  de Special Arad | 8 martie 2020, 6:26 PM | Undeva

  0

  Linia de finanțare pentru tineri fermieri din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 va fi deschisă și anul acesta oferind posibilitatea celor interesați să obțină de la stat fonduri 100% nerambursabile. Fondurile vor putea fi accesate și de persoanele fizice autorizate (PFA), și de întreprinderile individuale (II) sau familiale (IF), precum și de tinerii fermieri care sunt asociați unici sau majoritari ai unor societăți cu răspundere limitată (SRL).

  Ghidul solicitantului pentru finanțarea PNDR 2014-2020 „Sprijin pentru instalarea tânărului fermier este acum în dezbatere publică pe site-ul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Odată ce va fi oficializat, cei interesați se vor putea înscrie. Orientativ, perioada de înscriere ar debuta în aprilie, din moment ce ghidul e în dezbatere până la jumătatea lui martie.

  Vorbim de finanțare 100% nerambursabilă (maximum 50.000 de euro), acordată în baza unui plan de afaceri, în două tranșe:

  • 75% la semnarea contractului de finanțare;
  • 25% mai târziu, în funcție de implementarea corectă a planului de afaceri (maximum trei/cinci ani pentru exploatațiile pomicole).

  Citește mai mult pe avocatnet.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.