Timișoara a câștigat titlul de CAPITALĂ CULTURALĂ EUROPEANĂ 2021

  de - | 16 septembrie 2016, 5:08 PM | Regional

  1

  Orașul Timișoara a fost desemnat Capitală Europeană a Culturii în 2021.

  Orașul câștigător va primi din partea UE și un premiu de 1,5 milioane de euro.

  Anunțul oficial a fost făcut astăzi de către Steve Green, președintele juriului internațional delegat de UE, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Biblioteca Națională din București. La conferință au luat cuvântul și Karel Bartak, seful departamentului de Cultură din cadrul Comisiei Europene și Corina Șuteu, Ministrul Culturii.

  România va deține, astfel, pentru a doua oară acest titlu, după ce Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană în 2007.

  Cele patru orașe finaliste din România au fost București, Timișoara, Cluj-Napoca și Baia Mare. Echipa care a lucrat pentru București a numit candidatura „Orașul in-vizibil”, clujenii au ales sloganul „Servus 2021”, Baia Mare a propus programul „Cultura Ospitalității”, iar Timișoara „Luminează orașul prin tine”.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.