joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Câte țigări de contrabandă s-au capturat anul acesta la Arad: februarie, luna cu zero țigări confiscate

  de Ioana Costaș | 16 mai 2024, 11:29 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  (foto: stopcontrabanda.ro)

  Site-ul stopcontrabanda.ro arată că în luna februarie a acestui an nu s-a confiscat nici măcar un pachet de țigări de contrabandă în județul Arad. În schimb, în luna ianuarie și aprilie au avut loc capturi, însă destul de slabe, în timp ce în luna martie s-au confiscate cele mai multe țigări de contrabandă: peste 358.000 de fire țigarete.

  Având în vedere capturile de țigări de contrabandă din ultimii ani, precum și mega acțiunea Poliției Române din luna iulie 2021, toate acestea confirmând faptul – dacă mai are necesar – că în județul Arad se face trafic de țigări de contrabandă la scară mare, capturile din primele patru luni ale acestui an arată faptul că la acest capitol, lucrurile au fost lăsate mai moale, exceptând, așa cum am menționat, luna martie.

  Astfel, conform stopcontrabanda.ro, în luna ianuarie, în județul Arad, au fost confiscate 2.420 de fire țigarete în valoare de puțin peste 1.200 de lei, în timp ce la capitolul mijloace de transport confiscate și persoane reținute cifra a fost zero.

  În luna februarie nu a fost făcută nicio confiscare pe țigări de contrabandă, însă capturile din luna martie au compensat cifrele slabe pe primele două luni ale acestui an.

  358.580 de fire țigarete au fost confiscate în cea de-a treia lună a lui 2024 pe raza județului Arad, aaloare țigărilor capturate ridicîndu-se la 354.000 de lei. Nici de această dată nu au fost confiscate mijloace de transport și nici nu au fost reținute persoane.

  În luna aprilie, în județul Arad, au fost confiscate 24.580 de fire țigarete în valoare de 12.290 de lei, cu niciun mijloc de transport confiscat și nicio persoană reținută.

  În total, în perioada ianuarie – aprilie 2024, la nivelul județului Arad au fost confiscate 385.580 de fire țigarete.

  Bilanțul întocmit de IPJ Arad pentru primele trei luni ale acestui an indica faptul că polițiștii au confiscat 361.000 de țigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 352.500 de lei.

  Citește și: Foto/Video. Sub ochii polițiștilor din Arad, traficanții vând atât de natural țigările încât pare că locuiesc în „Orașul lor”

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.