joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Foto/Video. Sub ochii polițiștilor din Arad, traficanții vând atât de natural țigările încât pare că locuiesc în „Orașul lor”

  de Mihai Todoca | 14 mai 2024, 1:33 PM | Știri Arad | Topic special

  6

  Dacă ne-am pune să numărăm de câte ori vedem personaje de la Fortuna care vând țigări de contrabandă sub nasul și ochii polițiștilor din Arad – Secția 1 Vlaicu, am ajunge la un număr format din multe cifre.

  Multe! Se vorbește asta în tot orașul, numai șefii din IPJ Arad parcă nu vor să audă. Și nici să facă cercetări printre subordonați…

  S-au scris câteva articole pe tema asta, însă lucrurile nu s-au schimbat. Și nu înțelegem cum de „o piață de desfacere” a țigărilor de contrabandă poate exista atât de liniștit în „centrul Vlaicului” și atât de aproape de „potera” din cartier. Sau poate înțelegem, dar noi nu putem acuza… doar procurorii o pot face.

  Citește și : Contrabanda cu țigări, în creștere în 2023. La Arad au fost confiscate aproape 35 de milioane de țigarete

  Traficul se poate vedea de pe treptele secției de Poliție, e de-ajuns să ieși din „secție” și să dai zoom la camera de pe telefon.

  Azi ne-am pus în cap să facem și demonstrația.  În consecință, ne-am dus la fața locului și am reușit să „capturăm” (în locul polițiștilor…) în doar câteva secunde și un video cu o „tranzacție”. Am fost și în spatele blocului, acolo unde se țin țigările în mașini.

  Dacă noi, simpli cetățeni, am observat lucrurile acestea în cele „câteva” minute petrecute în zonă, ne întrebăm cum își fac polițiștii treaba? Jurisdicția lor începe doar de la secție către UTA? În „amonte” către Fortuna nu mai ajung?

  Este de-a dreptul penibil ca sub atâția șefi de secții rurale, comisari și cine mai știe ce grade, la Fortuna să se desfășoare activitatea infracțională chiar sub nasul agenților. Sau, poate, și ei sunt fumători și nu simt… fumul, că cică infracțiunea nu are toate „elementele constitutive”.

  După două ore… dacă îi interesează pe domnii polițiști (da, fix aceia care ne vor trimite comunicat că .. bla, bla și că ei își fac treaba), traficanții sunt tot acolo, fac bani. Așa că, oamenii legii trebuie să se decidă: îi prind sau îi păzesc pe traficanți? Cuvinte care încep cu aceeași literă, dar… să ne spună și nouă, ca să știm.

  Nota noastră. Fețele celor pe care i-am filmat sunt blurate din cauza prevederilor GDPR, însă acestea pot fi puse la dispoziția autorităților în cazul în care acestea prezintă interes.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ha ha ha !!!!! Mihai domnule dar tu unde trăiești?
   De doar acum ai aflat acest lucru?
   Asta se întâmplă de decenii cei de peste drum se fac ca nu vad de cand sa deschis secția de asa zisa poliție . Dar spun asa zisa poliție pentru ca ei sunt paznici lor (celor ce vând țigări).
   A fost si presa centrala si ia si filmat dupa asa zisa mascarada cu tigarile ce a avut loc acum ceva timp dar tot nu sa intamplat nimic.
   Asa ca articolu este praf in ochi cititorilor ne spuibceva ce stiam de deceni numa domni militieni si autoritati habar nu au (vorba vine)…..

   +13 voturi
   +1
   -1
  2. DESIGUR CĂ POLIȚIȘTII AU VINA LOR – NU PE GRATIS, DESIGUR – DAR VINA CEA MAI MARE APARȚINE STATULUI, PRIN PREȚUL MARE AL ȚIGĂRILOR DIN MAGAZINE. OMUL DE RÂND SE BUCURĂ SĂ IA UN PACHET DE ȚIGĂRI LA JUMĂTATE DE PREȚ. ACEST LUCRU FACE SĂ TRĂIASCĂ CONTRABANDA. ORICÂT AR FI DE CORECȚI ȘI DE VIGILENȚI POLIȚIȘTII.

   +9 voturi
   +1
   -1
  3. == NICIUN TRAFIC ILEGAL NU FUNCTZIONEAZA FARA COMPLICITATEA POLITZAILOR == E CUTUMA == IN CAPATUL RETZELEI GASESTI CEL MAI ADESEA POLITZAI DE FRONTIERA . == AUSTRIECII AU AVUT DREPTATE == CORUPTZIA LA FRONTIERA ROMANA ESTE CA CEA DIN NIGER COLUMBIA MEXIC == TRAFIC TRAFIC TRAFIC == IN 30 ANI NICIUN MINISTRU NU A CRITICA POL DE FRONTIERA SI NICI NU O SA CRITICE – SUNT TATZI FECIOARE == NICI DUPA RATEUL CU SCHENGEN NU AU SUFLAT O VORBA == SCARBA MI E .

   +6 voturi
   +1
   -1
  4. Bun articol, felicitări. Din păcate cred că autoritățile nu vor mișca un deget, pentru că și statul degeaba crează oboseală. Pt „Ioi da vai”, nu fii inept musiu. Tocmai a specificat autorul că s-au scris zeci de articole pe tema asta. Crede-mă că știe și dansul de „decenii” de problema, nu de ieri ca sa apari dumneata marele oracol atoateștiutor.

   +6 voturi
   +1
   -1
  5. Complet gresit,legea,care trebuie citita atent,nu legalizeaza evaziunea fiscala,ci legalizeaza acoperirea prejudiciului cauzat prin evaziune,plus un spor.Deci,trebuie citit,si apoi expusa pozitia,ca nu suntem sindicatul politistilor sau useristi spalati pe cerebel….

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.