Tichetele de masă și de creșă, majorate începând cu luna octombrie

  de Special Arad | 18 August 2021, 2:09 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) şi Ministerul Finanţelor pregătesc majorarea cuantumului maxim al tichetelor de masă şi majorarea valorii tichetelor de creşă, începând din luna octombrie a acestui an, potrivit prevederilor a două ordine de ministru plasate în secţiunea de Transparenţă Decizională pe site-ul MMPS.

  Astfel, pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie 2021, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi cuantumul de 20,09 lei, se menţionează în articolul 1 al ordinului de ministru publicat de Ministerul Muncii.
  Documentul prevede aplicarea noii valori nominale până în luna martie 2022.
  Legislaţia în vigoare prevede că până în luna septembrie a anului curent valoarea maximă a unui tichet de masă este de 20,01 lei.
  Cel de-al doilea ordin de ministru prevede la articolul 1 ca pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie 2021, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă să se majoreze la 490 lei.
  Şi acest document menţionează aplicarea noii valori a sumei lunare pentru tichete de creşă până în luna martie 2022.
  Legislaţia în vigoare prevede că până în luna septembrie a anului curent valoarea nominală lunară a unui tichet de creşă este de 480 de lei.
  Cele două ordine de ministru sunt în procedură de transparenţă decizională până pe 25 august.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.