vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  CCR: Majorarea cu 40% a pensiilor este constituțională. Salariile profesorilor nu vor crește

  de Special Arad | 13 ianuarie 2021, 5:34 PM | Politikos

  0

  Decizia Curții Constituționale prin care s-a dat undă verde majorării pensiilor cu 40% a fost luată cu unanimitate de voturi.

  Practic, judecătorii CCR a respins ca neîntemeiată sesizarea Guvernului Orban împotriva legii PSD care prevedea această majorare. Guvernul a spus că nu sunt bani pentru o creștere cu 40%, ci doar cu 14 procente.

  Pentru a intra în vigoare însă, legea PSD care a primit undă verde de la Curte și care crește pensiile cu 40% mai trebuie promulgată de președintele Iohannis.

  Doar că șeful statului poate trimite actul normativ în Parlament, pentru reexaminare, cu șanse mari de reușită.

  Și asta pentru că, spre deosebire de anul trecut, PSD nu mai controlează majoritatea. Este de așteptat ca, dacă legea va ajunge din nou în Parlament, coaliția PNL – USR Plus – UDMR să aprobe decizia luată anul trecut de Guvernul Orban, și anume majorarea cu 14% a pensiilor, nu cu 40%, cum decisese PSD.

  O altă decizie a Curții a fost ca salariile profesorilor să nu se majoreze, așa cum a votat Parlamentul controlat de PSD, din septembrie 2020, ci abia din septembrie 2021, așa cum tot guvernul Orban a decis.

  Ambele decizii ale curții au fost luate cu unanimitate de voturi.

  Sursa: Europafm.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.