marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Testele de salivă s-au epuizat deja. Unii furnizori nu au respectat contractele

  de Special Arad | 10 decembrie 2021, 9:56 AM | Sănătate

  0

  Școlile au rămas fără teste de salivă. Pentru săptămâna viitoare, copiii nu ar mai primi aceste teste. Ministerul Educației a adus încă de miercuri la cunoștință, într-o adresă trimisă Departamentului pentru Situații de Urgență, că teste s-au epuizat. Raed Arafat a anunțat la Digi24 că unii furnizori nu au respectat contractele.

  Întrebat la Digi24 dacă săptămâna viitoare vor fi teste suficiente în școli, Raed Arafat a răspuns că au fost foarte multe acuzații, dar a afirmat că IGSU are rol pe partea logistica, iar ONAC – care nu este la DSU sau IGSU – face negocierea.

  IGSU receptează și distribuie unde primim indicațiile, este un rol casă sprijine autoritățile.

  Noi am primit acordurile cadru de la ONAC semnate: primul furnizor – 3 milioane de bucăți, furnizorul nu a semnat contractul subsecvent, al doilea furnizor – 5 milioane de bucăți livrate și distribuite, al treilea – 1 milion de bucăți, cu foarte mare prețul, prețul este de 3 ori mai mult decât cel mai mic preț. Dacă situația nu se rezolvă, vom merge pe linia asta să contractăm, că au acord cadru. A fost o negociere, nu putem să spunem că ONAC a greșit, dar poate vin ceilalți cu prețuri mai rezonabile.

  Am avut altul cu 2,4 milioane de teste, nu a livrat. Mai avem încă unul cu 3 milioane de bucăți, dar nu a constituit garanția, doar a participat și nu a mai venit. Mai avem încă cineva cu 3 milioane de bucăți la prețul de 14 lei, e în așteptare.

  Vedem ce se întâmplă, colegii de la IGSU având în vedere situația asta au luat legătură cu companiile care au cantități de livrat în 17 și încearcă cu ei să aducă mai devreme.

  O să vedem mâine (vineri – n.r.) să vedem situația, ONAC va trebui să încheie noi acorduri cadru, să facă încă o negociere, ca să ne pregătim pentru perioada post-sărbători„, a declarat Raed Arafat.

  Citește mai multe pe Digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.