Termoficare Oradea, locul I în topul național al furnizorilor de încălzire, pentru al doilea an consecutiv

  de Special Arad | 28 November 2019, 12:51 PM | Regional

  0

  Termoficare Oradea ocupă pentru al doilea an consecutiv locul I în topul național al firmelor specializate în furnizarea de abur și aer condiționat. Investițiile făcute în ultimii cinci ani în sistemul de termoficare au dus la eliminarea avariilor mai lungi de 24 de ore, reducerea cu 35% a pierderilor de pe rețea și creșterea de la 61.500 la 67.000 a numărului de apartamente racordate la sistemul centralizat.

  Începând cu anul 2014 sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Oradea a trecut printr-un proces de dezvoltare continuă, bucurându-se de o evoluție continuă de la momentul înființării și până în prezent.Dacă înainte de 2014, 75% din rețele de termoficare aveau o vechime mai mare de 25 de ani, centrala de producere a energiei termice și electrice era poluantă și ineficientă din punct de vedere energetic, pierderile din sistemul de transport și distribuție a agentului termic erau de 44% şi existau mai mult de 1.000 de avarii pe an, ulterior acestei perioade sistemul centralizat de termoficare din Oradea a avut o evoluție spectaculoasă la nivel local și național.

  În perioada cuprinsă între anii 2014-2019, în Oradea s-au investit sume considerabile în reabilitarea, dezvoltarea și extinderea sistemului centralizat de termoficare. Fondurile au fost accesate prin diverse proiecte cu finanțare europeană, finanțare guvernamentală, atragerea unor granturi internaționale și proiecte cu finanțare locală.

  Citește continuarea pe ebihoreanul.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.