joi, 21 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Poziția oficială a Primăriei și Consiliului Județean Arad față de reținerea Teodorei Ciuntea de către procurorii DNA

  de Special Arad | 7 februarie 2023, 11:28 AM | Administraţie

  0

  După ce procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore a Teodorei Ciuntea, fostă angajată a Primăriei Arad, pentru comiterea a 8 infracțiuni de trafic de influență asupra unor persoane din conducerea Consiliului Județean Arad, din conducerea unor unități sanitare și asupra unui europarlamentar, Primăria Municipiului Arad și Consiliul Județean Arad au emis câte un punct de vedere.

  Redăm mai jos punctele de vedere ale celor două instituții:

  Primăria Arad transmite: „Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la faptul că o angajată a Primăriei Arad ar fi fost reținută de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara pentru comiterea a opt infracțiuni de trafic de influență, Primăria Municipiului Arad face precizarea că persoana în cauză nu mai este angajată a instituției noastre din anul 2019, când a demisionat din funcția pe care o deținea în cadrul Primăriei Municipiului Arad”.

  Consiliul Județean Arad transmite: „Având în vedere informațiile apărute în spațiul public referitoare la reținerea, de către DNA, pentru trafic de influență, a unei foste angajate a Primăriei municipiului Arad, Consiliul Județean Arad face următoarele precizări:
  Nu a existat nicio solicitare a procurorilor privind persoane sau documente, nu au fost persoane invitate la audieri, pentru simplul motiv că nu există o implicare a Consiliului Județean în acest caz.
  În relația cu persoane neavizate, oricine poate pretinde că are capacitate de influență, dar asta nu înseamnă că așa și este. Consiliul Județean Arad nu organizează concursurile de angajare din unitățile din subordine, nu delegă funcționari în comisiile de concurs.
  Suspecta reținută de DNA nu a fost angajată a Consiliului Județean Arad și nu este în relații de serviciu sau de colaborare cu Consiliul Județean Arad. Nu are niciun fel de influență asupra conducerii Consiliului Județean sau a aparatului executiv al CJ Arad”.

   

  Citește și:

  • O fostă angajată a Primăriei Arad, reținută de DNA pentru trafic de influență. Lua bani în schimbul „relațiilor” cu persoane din conducerea CJ și cu un europarlamentar • Special Arad · ultimele știri din Arad

  • Teodora Ciunta este fosta angajată a Primăriei Arad, reținută de procurorii DNA • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.