Teodora Ciunta, aflată în arest la domiciliu, a fost trimisă în judecată de DNA

  de Raluca Medeleanu | 2 March 2023, 5:52 PM | Știri Arad

  0

  Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată a Teodorei Ciunta, pentru comiterea a cinci infracțiuni de trafic de influență, din care trei în formă continuată. Amintim că DNA a început urmărirea penală a inculpatei în 6 februarie. Ciunta se află în acest timp în arest la domiciliul din Curtici.

  Prinsă în flagrant când primea mită 25.000 lei

  „În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
  În perioada 2019 – 2023, inculpata ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 108.500 euro din care ar fi primit 78.500 euro lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor persoane din conducerea Consiliului Județean Arad, din conducerea unor unități sanitare și asupra unui europarlamentar și că-i va determina pe aceștia să faciliteze:
  – angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unități spitalicești,
  – angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiași persoane în cadrul unor spitale, în cadrul Penitenciarului Arad, în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac ori în cadrul formațiunii de poliție de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Traian Vuia Timișoara;
  – obținerea a două finanțări din fonduri europene pentru familia martorului.

  În contextul menționat mai sus, la data de 06 februarie 2023, inculpata ar fi fost surprinsă în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la martor suma de 25.000 lei (echivalentul a 5.000 euro), reprezentând cea de-a doua tranșă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital.

  În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

  Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

  În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

  Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
  Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, transmite DNA.

   

  Citește și:

  • Magistrații au respins contestația DNA. Fosta angajată a Primăriei Arad, Teodora Ciunta, rămâne în arest la domiciliu • Special Arad · ultimele știri din Arad

  • Este sau nu Teodora Ciunta o escroacă? Este comunicatul procurorilor DNA unul cu „terminații” politice? • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.