miercuri, 22 mai, 2024

Special Arad Logo

  Tensiuni în „paradis” pentru Complexul Matern Pediatrie

  de Raluca Medeleanu | 12 aprilie 2024, 5:19 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  6

  Soții Falcă și simularea viitorului complex

  Semnele arătau că „epopeea” Complexului Matern Pediatrie ajungea la final. Joi, 11 aprilie, a fost ultima zi în care s-au mai putut depune contestații, astfel că azi era așteptată desemnarea câștigătorului care să facă proiectul tehnic. Doar că a mai intervenit încă o contestație, iar spiritele sunt încinse la Consiliul Județean.

  Licitația pentru desemnarea unei firme care să realizeze proiectul tehnic pentru Complexul Matern Pediatrie a început în 2023, iar după o primă selecție au fost alese 6 oferte, din care cea câștigătoare a fost aleasă cea a firmei Tesseract Architecture SRL, din Sibiu, la data de 11 iulie. De atunci însă, au apărut contestații, cea care a rămas valabilă fiind a firmei Pro Arhitectura, care acuza câștigătorul că nu a respectat toate cerințele stipulate în caietul de sarcini în oferta depusă. Plângerea a ajuns atât la CNCS cât și la Curtea de Apel Timișoara, Pro Arhitectura primind în cele din urmă câștig de cauză. Acest lucru a impus comisiei de la Consiliul Județean să reevalueze oferta.

  La jumătatea lunii martie 2024, Special Arad anunța, pe surse, că toate semnele indicau că Pro Arhitectura ar fi ieșit în cele din urmă câștigătoarea licitației, deși Consiliul Județean nu avea posibilitatea legală să confirme, fiind încă în desfășurare perioada de contestații. Nici europarlamentarul Gheorghe Falcă, care deține firma împreună cu soția, nu a dorit să comenteze pe subiect.

  Încă o contestație la orizont. Tensiuni în „paradis”

  „A mai apărut o contestație care pune în discuție rezultatul procedurii, ceea ce înseamnă că se întoarce documentația la CNSC, care trebuie să se pronunțe dacă procedura este corespunzătoare sau trebuie reluată. Dacă răspunsul CNSC-ului nu e satisfăcător pentru contestatar, se poate adresa instanței”, a declarat pentru Special Arad Andrei Ando, director la Consiliul Județean Arad.

  Nici de această dată procedura nu a permis instituției să dezvăluie identitatea contestatarului.

  Din informațiile pe care le deținem însă, se pare că la ora actuală există adevărate tensiuni în cadrul CJ-ului, din cauza modului în care s-ar fi realizat evaluarea, contestatarul fiind chiar firma sibiană care a câștigat în primă fază licitația. Pe surse, aflăm că în cadrul comisiei s-ar fi reanalizat doar o ofertă, nu toate ofertele depuse în licitație.

  Timpul se scurge însă pentru banii europeni primiți de Consiliul Județean prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru proiect. Conform contractului de finanțare, până în 2026 trebuie finalizat atât proiectul tehnic cât și construcția Complexului Matern – Pediatrie, pentru care va trebui o altă licitație în vederea desemnării unui constructor.

   

   

  • Citește și: Îngerii și demonii noului Spital Matern din Arad · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. == DISPERAT E FANARIOTUL GHITZA PUSHCULITA DE IUBIREA PT ARAD == DE CARE NU L LEAGA NIMIC DAR ABSOLUT NIMC .== INAFARA DE JAFUL CONSTANT – NASCUT LANGA BRAD HUNEDOARA-BAIA DE CRIS – O FACULTADE DE DRUMURI FACUTA PE LA TIMISOARA APOI PARASUTAT LA ARAD . == INTERESANT CA COLEGA LUI DE CAMERA NU NE SPUNE UNDE A TERNINAT ARHITECTURA . TARE INTERESANT. SI NICI GHITZA PUSCULITZA NU NE ARATA TEZA DE DOCTORAT IN COMUNICARE ADICA BALIVERNE SI MINCIUNI SPUSE MIEROS == MACAR CATEVA INDICII – CINE A FOST COORDONATORUL TEZEI DE DOCTORAT == HAI GHITZA SPUNE – NU TE MAI JENA ATATA. .

   +51 voturi
   +1
   -1
  2. Mda…, „Ghinion” doar pt arădeni !
   Pt că, pt gașca de șmecheri, e doar (eventual) o „sifonare” ratată, iar, la ‘muntele” de bani pe care-l au, eventual nu se mai adaugă niște mărunțiș în plus ….
   Dar pt cetățeni, lipsa unui Spital matern decent și modern, este, clar, o pierdere ! … în plus, pierdere vor fi și banii PE CARE ARĂDENII VOR TREBUI să-i scoată din buzunar, ca să finanțeze contractele și lucrările „CU DEDICAȚIE” ale acestuia , și termenul infinit de finalizare a acestuia (pt că, e clar că FINANȚARE NERAMBURSABILĂ „NU MAI PUPĂM” nici măcar în vis, iar contractele de creditare vor putea fi liniștit derulate pe zeci de ani, că doar, DOBÂNZILE NOI O SĂ LE PLĂTIM !!!).
   .
   Dar, poate, nici măcar pt arădeni nu mai e „ghinion” ci DOAR „prostie”…, dusă la infint .
   .
   Și, apropo, stimați membrii ai CULTELOR: cu ce vă „încălzește” că primiți terenuri peste terenuri și spatii peste spații, pt ca Pastorii voștri să huzurescă fiecare în propria lui biserică și campusuri mult-prea-generoase , când voi, care creșteți natalitatea „pe bandă rulantă” (că, doar, Domnu’ e generos…!), când nu aveti – la fel cu restul arădenilor – , un Spital Matern decent, unde să puteți naște în siguranță?
   Aud…?
   Voi în „campusuti și în biserici” o să nașteți ?!

   +31 voturi
   +1
   -1
  3. „Nu dă vina pe un „clovn neoprotestant din Brad” pentru că se comportă ca un clovn. Întreabă-te de ce mergi în continuare la circ!”
   – Oradea construiește un spital ultramodern și dă o nouă lecție Aradului, care nu e capabil să facă așa ceva din cauza „riscului ridicat” de NEREALIZARE!!. În timp ce Aradul așteaptă de ani de zile, Oradea se mișcă rapid și pornește proiectarea și construcția unui Spital de Boli Infecțioase și Pneumologie, Dispensat TBC și Funcțiuni conexe.
   Aradul nu are viitor și nici șanse de reușită în forma actuală de organizare administrativ-teritorială din România. Deci cu alte cuvinte unde nu-i cap vai de picioare. Noi în schimb am rămas mai tot timpul în contratimp datorită celor care se pozează în cheia succesului cei care sunt niște nemernici ordinari!!!… și atât.
   – Dacă după alegerile viitoare ne pricopsim cu un primar și șef CJA, cei care nu sunt nici reformatori și nici competenți cum este cazul în momentul de fața, ne putem lua adio de a prinde alte orașe din urmă!
   Ba din contra, vom rămâne și mai mult în spate.

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.