Tenisul, golful și echitația, cele mai sigure sporturi după ieșirea din carantină, conform unui studiu efectuat la Torino. Dintre sporturile de echipă, poloul are riscul cel mai scăzut

  de Dan Lazăr | 7 mai 2020, 9:22 AM | Coronavirus | Recomandările editorilor | Sport

  1

  Studiul efectuat de Universitatea Politehnică din Torino conține vești proaste pentru sporturile de echipă, unde jucătorii ar trebui să fie testați cu 48 de ore înaintea fiecărui meci, iar tot personalul sportiv aflat pe banca de rezervă va trebui să poarte măști.

  Cele mai puțin riscante sporturi, potrivit cercetării efectuate la cererea Comitetului Olimpic Italian, sunt tenisul sau înotul în ape libere, acestea având „risc zero”, iar cele mai periculoase sunt sporturile de contact, precum boxul și majoritatea jocurilor de echipă, fiind clasificate la „cota 4”, cea mai ridicată.

  Astfel, în ceea ce privește sporturile de echipă, polo pe apă este catalogat drept cel mai sigur sport, cu un risc de infectare cotat la 2. Avantajul la polo este că meciurile se desfășoară în apă clorurată, un mediu în care noul coronavirus se răspândește mai greu. Același calificativ l-a primit și voleiul pe plajă, care se joacă în aer liber, cu doar 4 jucători pe teren.

  Experții italieni au concluzionat că fotbalul este mai puțin riscant decât ale jocuri de echoă, precum rugbiul, baschetul sau voleiul de sală, încadrându-se totuși în grupa 3 de risc.

  Tenisul, golful și echitația prezintă risc 0 pentru contractarea virusului, potrivit studiului. Totuși, chiar și pentru tenis sunt prevăzute condiții minime: jucătorii să poarte ochelari și mănuși, fiecare să folosească propriile mingi, fără să le ridice vreodată pe cele ale celorlalți, și să evite să ajungă la fileu în același timp!

  Au fost studiate 387 de discipline sportive, atât individuale, cât și de echipă, iar raportul se împarte în patru grupe de risc. De la 0 la 4, unde zero prezintă un grad foarte redus de risc pentru contaminare.

  4 Box, Rugby, Baschet, Volei de sală, Squash

  3 Fotbal, Scrimă

  2 Polo pe apă, Volei pe plajă

  1 Înot în bazin, Ciclism

  0 Golf, Tenis de câmp, Călărie, Pescuit, Înot în ape libere, Navigație

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.