marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Telefoanele inteligente sunt de șapte ori mai murdare decât toaletele!

  de Special Arad | 21 ianuarie 2019, 8:08 AM | IT | Recomandările editorilor

  1

  Telefoanele noastre inteligente sunt de șapte ori mai murdare decât scaunele de toaletă, arată un nou studiu. După acest studiu, situația este și mai gravă pentru smartphone-urile care sunt protejate de o husă de piele. Potrivit cercetătorilor, este esențial să evitați să împrumutați smartphone-ul dvs. celor din jur.

  Conform unui studiu realizat de Initial Washroom Hygiene, o companie britanica specializata în igienă și publicat de Daily Mail, un smartphone este acoperit în medie cu de șapte ori de mai multe bacterii decât un vas de toaletă! De asemenea, analiza a arătat că un telefon protejat de o husă din piele este chiar mai murdar. Conține până la de 17 ori mai mulți microbi decât un scaun de toaletă! Pentru a evita acumularea mai multor bacterii decât este „necesar”, vă sfătuim să cumpărați în general huse de protecție din materiale plastice.

  Conform acestui studiu preluat de PhonAndroid, compania britanică Initial Washroom Hygiene nu face referire la smartphone-urile Samsung, Apple, Google, Huawei, Sony sau Nokia, ca să amintim numai câteva dintre ele. Nu a contat marca au contat smartphone-urile în general.

  Conform studiului, un smartphone este acoperit în medie cu 1.479 grupe de bacterii! Pentru comparație, un vas de toaletă conține doar 220 categorii de bacterii. Potrivit lui Hugh Pennington, bacteriolog specialist la Universitatea din Aberdeen, acest lucru se datorează „contactului apropiat pe care îl avem cu smartphone-ul nostru.“ Conform unui alt studiu, efectuat de această dată de compania Dscout, atingem telefonul de aproximativ 2.617 de ori într-o singură zi.

  „În acest moment există o mulțime de viruși pe și în jurul smartphone-urilor”, continuă cercetătorul. „În general, totuși, bacteriile vin direct de la proprietar” atenționează specialistul. El ne asigură că „probabilitățile transmiterii acestora sunt, prin urmare, scăzute”. Suntem oare liniștiți?

  Pe de altă parte, specialiștii care au efectuat studiul sfătuiesc, în mod logic, utilizatorii să nu-și împrumute smartphone-ul. În sfârșit, avem o scuză bună să nu dăm telefonul nimănui pentru un apel!

  Acest studiu, despre murdăria ce se află pe telefoanele noastre, se aseamănă cu cea a unui alt studiu realizat de Insurance2Go, companie specializată în asigurări pentru telefoanele inteligente. Conform acestui studiu, un smartphone conține 84,9 germeni pe cm². Pentru comparație, o tastatură și un maus rar depășesc 5 germeni pe cm². Acest număr este de 10 ori mai mare decât ce găsim pe vasul de toaletă!

  Acum nu trebuie să ne speriem și să nu mai folosim companionii noștri zilnici! Au și ei nevoie doar… de mai multă igienă personală!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.