Teatrul de vară se va deschide, în iulie, cu un spectacol regizat de Maia Morgenstern

  de [email protected] | 22 iunie 2021, 2:16 PM | Cultură

  0

  Odată cu sezonul estival, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” intră în vacanță, însă își deschide porțile Teatrul de vară al Centrului Cultural Județean de pe strada Gheorghe Barițiu, începând cu luna iulie.

  Arădenii vor avea parte, în următoarele două luni, de spectacole cu Maia Morgenstern, Dorina Păunescu, Mihai Ciucă, Elena Șeulean, Theo Costache, Eduard Cârlan, Irina Noaptes, Adelina Toma și Ovidiu Niculescu.

  Intrarea se va face contra unei taxe de 5 lei, iar participarea va fi condiționată conform prevederilor legale aflate în vigoare la momentul desfășurării evenimentului.

  PROGRAM LUNA IULIE 2021

  Miercuri, 7 iulie, ora 20.00
  STAND-UP LECHAIM!
  Regia: Maia Morgenstern
  Distribuția: Maia Morgenstern, Dorina Păunescu, Mihai Ciucă, Mirela Nicolau, Andrei Miercure
  Cu participarea TES ORCHESTRA:
  Clape, acordeon: Bogdan Lifșin
  Vioară: Rodica Gancea
  Vioară: Feras Sarmini
  Violoncel: Sergiu Marin
  Clarinet: Mihai Pintenaru

  Sinopsis:
  Stand-up Lechaim! este un concert spectacol special, oferit de Maia Morgenstern, Mihai Ciucă, Dorina Păunescu, Mirela Nicolau și Andrei Miercure, acompaniați de orchestra Teatrului Evreiesc de Stat. Demonstrând frumuseţea muzicii evreieşti, „Stand-up Lechaim!” cuprinde cele mai vesele cântece folclorice evreieşti, în armonie perfectă cu cea mai bună muzică populară românească. Klezmer, oraţii de nuntă, cântece de leagăn, de joc, de dragoste, de petrecere, lăutărești, satirice, într-un mix muzical din care răzbate exuberanţa, bucuria, veselia. ”Stand-up Lechaim!” ne aminteşte cu optimism, speranţă şi voie bună că avem moşteniri culturale impresionante, pe care trebuie să le preţuim.

  Miercuri, 14 iulie, ora 20.00
  URSU
  de A.P. Cehov
  Traducerea: Bogdan Budeș
  Regia: George Constantinescu
  Distribuția: Elena Șeulean, Theo Costache, Eduard Cârlan

  Sinopsis:
  Iubirea nu alege. Vine, de fiecare dată, pe nepregătite și, de cele mai multe ori, poveștile se nasc între personalități diametral opuse. Atașată de amintirea soțului ei, văduva Elena Ivanovna Popova jură că va trăi în izolare, până la sfârșitul zilelor, avându-l alături doar pe valetul Luka. Dar la conac apare tânărul moșier Grigori Stepanovici Smirnov care caută să-și recupereze banii cu care soțul văduvei îi rămăsese dator. Se spune că nici o poveste de iubire nu incepe până când precedenta nu este epuizată. Dar ce faci când marea iubire vine chiar la parastasul fostei iubiri? Cu un discurs ce ironizeaza misoginismul, infatuarea si ipocrizia, Ursu’ este o comedie viscerală despre metehnele iubirii.

  Miercuri, 21 iulie, ora 20.00
  LUCRURI PE CARE LE ȘTIU CA FIIND ADEVĂRATE
  de Andrew Bovell
  Regia: Puiu Șerban
  Distribuția: Irina Noaptes, Adelina Toma, Claudian Șiman, Vlad Lință, Anca Bejan, Dorin Enache 

  Sinopsis:
  Lucruri pe care le știu ca fiind adevărate” de Andrew Bovell spune povestea lui Rosie, o adolescentă care se întoarce pe nepusă masă acasă, în suburbia unui oraș provincial din Australia, după ce a încercat să-și facă un rost prin Europa. Pe lista ei cu lucruri pe care le știe sigur ca fiind categoric adevărate se află doar mama, tata și cei trei frați… Dar viața își face loc și un val-vârtej de evenimente o face să se maturizeze brusc. Un spectacol viu, cu un final neașteptat, ce te face să îți pui întrebări esențiale, așa cum orice spectacol de teatru ar trebui să o facă. O lecție de viață, o bucată de realitate trăită de tinerii artiști.

  Miercuri, 28 iulie, ora 20.00
  RULETA RUSEASCĂ
  de Vladimir Maiakovsky
  Regia: Ovidiu Niculescu
  Distribuția: Ovidiu Niculescu 

  Sinopsis:
  O adaptare scenică după poemul “Norul cu pantaloni” de Vladimir Maiakovsky, un spectacol de/cu Ovidiu Niculescu pe muzica live interpretată de Traian Bălănescu, Liviu Mănescu şi Doru Cinca (Trupa Veche). De ce „Ruleta rusească”? Simplu, pentru că în lumea de azi, ruleta rusească este jocul în care suntem obligați să trăim de către societate, de politică, de dogmele religioase și, din păcate, inclusiv de iubire. Actorul Ovidiu Niculescu, care a deţinut rolul principal în lungmetrajul „Restul e tăcere” (regizat de Nae Caranfil), spune despre „Ruleta rusească”: „Este spectacolul care mă reprezintă cel mai mult dintre toate ca artist”.

  Sursa: aradevents.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.