Teatrul de vară se va deschide, în iulie, cu un spectacol regizat de Maia Morgenstern
Odată cu sezonul estival, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” intră în vacanță, însă își deschide porțile Teatrul de vară al Centrului Cultural Județean de pe strada Gheorghe Barițiu, începând cu luna iulie.
Arădenii vor avea parte, în următoarele două luni, de spectacole cu Maia Morgenstern, Dorina Păunescu, Mihai Ciucă, Elena Șeulean, Theo Costache, Eduard Cârlan, Irina Noaptes, Adelina Toma și Ovidiu Niculescu.
Intrarea se va face contra unei taxe de 5 lei, iar participarea va fi condiționată conform prevederilor legale aflate în vigoare la momentul desfășurării evenimentului.
PROGRAM LUNA IULIE 2021
Miercuri, 7 iulie, ora 20.00
STAND-UP LECHAIM!
Regia: Maia Morgenstern
Distribuția: Maia Morgenstern, Dorina Păunescu, Mihai Ciucă, Mirela Nicolau, Andrei Miercure
Cu participarea TES ORCHESTRA:
Clape, acordeon: Bogdan Lifșin
Vioară: Rodica Gancea
Vioară: Feras Sarmini
Violoncel: Sergiu Marin
Clarinet: Mihai Pintenaru
Sinopsis:
Stand-up Lechaim! este un concert spectacol special, oferit de Maia Morgenstern, Mihai Ciucă, Dorina Păunescu, Mirela Nicolau și Andrei Miercure, acompaniați de orchestra Teatrului Evreiesc de Stat. Demonstrând frumuseţea muzicii evreieşti, „Stand-up Lechaim!” cuprinde cele mai vesele cântece folclorice evreieşti, în armonie perfectă cu cea mai bună muzică populară românească. Klezmer, oraţii de nuntă, cântece de leagăn, de joc, de dragoste, de petrecere, lăutărești, satirice, într-un mix muzical din care răzbate exuberanţa, bucuria, veselia. ”Stand-up Lechaim!” ne aminteşte cu optimism, speranţă şi voie bună că avem moşteniri culturale impresionante, pe care trebuie să le preţuim.
Miercuri, 14 iulie, ora 20.00
URSU
de A.P. Cehov
Traducerea: Bogdan Budeș
Regia: George Constantinescu
Distribuția: Elena Șeulean, Theo Costache, Eduard Cârlan
Sinopsis:
Iubirea nu alege. Vine, de fiecare dată, pe nepregătite și, de cele mai multe ori, poveștile se nasc între personalități diametral opuse. Atașată de amintirea soțului ei, văduva Elena Ivanovna Popova jură că va trăi în izolare, până la sfârșitul zilelor, avându-l alături doar pe valetul Luka. Dar la conac apare tânărul moșier Grigori Stepanovici Smirnov care caută să-și recupereze banii cu care soțul văduvei îi rămăsese dator. Se spune că nici o poveste de iubire nu incepe până când precedenta nu este epuizată. Dar ce faci când marea iubire vine chiar la parastasul fostei iubiri? Cu un discurs ce ironizeaza misoginismul, infatuarea si ipocrizia, Ursu’ este o comedie viscerală despre metehnele iubirii.
Miercuri, 21 iulie, ora 20.00
LUCRURI PE CARE LE ȘTIU CA FIIND ADEVĂRATE
de Andrew Bovell
Regia: Puiu Șerban
Distribuția: Irina Noaptes, Adelina Toma, Claudian Șiman, Vlad Lință, Anca Bejan, Dorin Enache
Sinopsis:
„Lucruri pe care le știu ca fiind adevărate” de Andrew Bovell spune povestea lui Rosie, o adolescentă care se întoarce pe nepusă masă acasă, în suburbia unui oraș provincial din Australia, după ce a încercat să-și facă un rost prin Europa. Pe lista ei cu lucruri pe care le știe sigur ca fiind categoric adevărate se află doar mama, tata și cei trei frați… Dar viața își face loc și un val-vârtej de evenimente o face să se maturizeze brusc. Un spectacol viu, cu un final neașteptat, ce te face să îți pui întrebări esențiale, așa cum orice spectacol de teatru ar trebui să o facă. O lecție de viață, o bucată de realitate trăită de tinerii artiști.
Miercuri, 28 iulie, ora 20.00
RULETA RUSEASCĂ
de Vladimir Maiakovsky
Regia: Ovidiu Niculescu
Distribuția: Ovidiu Niculescu
Sinopsis:
O adaptare scenică după poemul “Norul cu pantaloni” de Vladimir Maiakovsky, un spectacol de/cu Ovidiu Niculescu pe muzica live interpretată de Traian Bălănescu, Liviu Mănescu şi Doru Cinca (Trupa Veche). De ce „Ruleta rusească”? Simplu, pentru că în lumea de azi, ruleta rusească este jocul în care suntem obligați să trăim de către societate, de politică, de dogmele religioase și, din păcate, inclusiv de iubire. Actorul Ovidiu Niculescu, care a deţinut rolul principal în lungmetrajul „Restul e tăcere” (regizat de Nae Caranfil), spune despre „Ruleta rusească”: „Este spectacolul care mă reprezintă cel mai mult dintre toate ca artist”.
Sursa: aradevents.ro
Comentariile portalului
Daca nu sunt artificii, cum explici fenomenul? Am copii la școală , ambii la școală la care sunt arondați si anume Gen 4. Au colegi in clasa de peste tot, de (...)
Nu știu. Lumineaza-ne. Care sunt artificiile și eventualele ilegalități pe care le insinuează celălalt deștept ?
@iman, habar n-ai ce vb. Stai in banca. Zice bine cel de mai sus. Cate clase trebuie sa aiba o scoala? Cum se calculeaza? Anator ce esti.