duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Teatrul Clasic „Ioan Slavici” a început seria de interviuri „Oameni de teatru” cu Claudiu Oblea și Carmen Vlaga Bogdan

  de Tomck@t | 16 noiembrie 2020, 2:35 PM | Cultură

  0

  Ca să păstreze contactul virtual cu iubitorii arădeni ai teatrului, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” a demarat seria de interviuri „Oameni de teatru”, intenționând să fie luați la rând și la întrebări fiecare actor, regizor, scenograf și tehnician cu care lucrează și colaborează instituția de cultură. Interviurile se găsesc pe pagina web a teatrului, teatrulclasic.ro, iar primii doi intervievați sunt Claudiu Oblea și Carmen Vlaga Bogdan.

  În paralel, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” își continuă și activitatea teatrală, în limitele legale impuse în „Scenariul roșu”, cu spectacole transmise online, în direct de pe scena teatrului (fără public), pe pagina de Facebook „Scena Online Arad Live”. Primele două spectacole transmise online au fost „Carmen Vlaga vorbește cu tine” și o producție a Trupei Marionete, „Zâna lacului”.

  În primul interviu din cadrul seriei „Oameni de teatru”, regizorul tehnic și „tânărul pensionar” Claudiu Oblea vorbește despre o viață întreagă dedicată teatrului, despre ce înseamnă, mai exact, să fii director tehnic, despre primul contact cu lumea teatrală, despre proiectul „Teatrul veșnic tânăr”, despre figurațiile speciale în filmele „Pădureanca” și „Flăcări pe comori”, colaborarea cu TVR și despre cum i s-a schimbat viața de când a intrat la pensie. Interviul integral poate fi citit AICI.

  Cel de-al doilea interviu este cu actrița Carmen Vlaga Bogdan, cea care a avut nu demult premiera spectacolului „Carmen Vlaga vorbește cu tine”. În cadrul interviului, ea a vorbit despre ce și-ar fi dorit în copilărie să fie „când va fi mare”, cum s-a produs întâlnirea cu teatrul, ce simte un actor atunci când pășește prima oară pe scenă ca actor cu acte în regulă, dar și despre cum se împacă profesia teatrală cu rolul de mamă, soție și gospodină.

  Un interviu cu Carmen Vlaga Bogdan ați putut citi și pe Special Arad în urmă cu două săptămâni (VEZI ACI).

  Interviul integral de pe teatrulclasic.ro poate fi citit AICI.

  Interviurile teatrului sunt semnate de Andreea Medinschi, colaborator al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” (Festivalul Internațional de Teatru Nou și Festivalul Euromarionete), fostă realizatoare TV la Digi24 Timișoara, actualmente conslilier superior la Casa Artelor – Direcția Județeană pentru Cultură Timiș.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.