Spectacolul „Ai mei erau super!” – „o piesă de muzeu teatral” – împlinește 10 ani de la premieră





„Ai mei erau super!”, spectacolul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” regizat de Cristian Ban, împlinește 10 ani de la premieră. Arădenii sunt invitați să (re)vadă spectacolul sâmbătă, în data de 8 martie 2025, la ora 19, în Sala Studio.
„Ai mei erau super!” este construit pe un scenariu colectiv bazat pe întâmplări reale ale actorilor din distribuție. Ideea i-a venit regizorului Cristian Ban de la numele unui blog, unde oamenii trimiteau fotografii făcute cu părinții lor atunci când aceștia erau foarte tineri. Actorii Robert Pavicsits, Alina Vasiljević, Carmen Vlaga, Ștefan Statnic și Roxana Sabău (nominalizată în acest an la Premiile UNITER) își aduc pe scenă obiecte și fotografii făcute în urmă cu mulți ani, când ei erau copii. Este un spectacol plin de emoție, născut din amintirile actorilor despre părinții lor și despre copilăria fiecăruia dintre ei.
În cinstea aniversării de 10 ani de la premieră, doi actori din distribuție, Alina Vasiljević și Ștefan Statnic, au vorbit despre spectacol în postări video distribuite pe pagina de Facebook a insituției de cultură.
„Cu toate că așteptam spectaculosul, de la povești, de la spectacol, am realizat că nu despre asta era vorba și că Cristi Ban a făcut așa o magie, prin care a devenit totul spectaculos, cu atât mai mult cu cât spectacolul nu e, de fapt, pe scenă, ci e în cel care privește. Nu vă spun de câte ori s-a întâmplat să vină oameni din public și să zică «vai, și eu făceam asta, și ai mei făceau asta, și noi aveam bomboane pe pom pe care nu le mâncam». Și a fost un proces prin care am realizat că… ai mei erau super”, spune Alina Vasiljević.
„În măsură ce timpul a trecut, publicul tânăr, în special, se uită tot mai mult la spectacolul nostru ca la o piesă de muzeu teatral, dacă se poate numi așa. La unul dintre spectacolele recente, cred că s-a ținut la muzeul de istorie, publicul a fost format predominant din liceeni, cred, și a fost cel mai rece spectacol din punctul de vedere al publicului de până acum, având în vedere că, de obicei, publicul la spectacolul acesta e clad sau foarte cald, și apoi mi-am pus întrebarea: de ce? Chiar în timpul spectacolului aveam așa, o neliniște și o frustrare. Reperele noastre pe care le invocăm în spectacol le sunt deja străine”, spune Ștefan Statnic.
Citește și:
De Sânziene, arădenii și-au amintit la Teatrul de Vară că ai lor erau super
Comentariile portalului
Mai scump decât la Timișoara. Raportat la salarii...comparația nu ne ajută. Deloc!
== IN SOCIOLOGIE TUBERCULOZA ESTE UN INDICE DE SARACIE SI INCULTURA .
un prefect falconist, omul de casa a lui Falca, un fel de Stoian care urla in spitalul judetean la asistente, dar mai cizelat, dar din acelasi aluat o sa vedeti!!