Taxele şi impozitele locale pe 2022 se vor putea plăti din 10 ianuarie

  de Special Arad | 30 December 2021, 5:11 PM | Administraţie | Știri Arad

  0

  Primăria Municipiului Arad prin Direcția Venituri anunță că începând de luni, 10 ianuarie, se vor putea achita taxele şi impozitele locale aferente anului 2022.

  Arădenii au la dispoziţie următoarele modalităţi de plată: plata online (platforma electronică – globalpay și ghiseul.ro), stații Selfpay, prin POS și numerar.

  Plata cu numerar sau card bancar se poate face la toate casieriile Direcţiei Venituri: pe strada Mucius Scaevola nr.11, pe Bulevardul Revoluţiei nr.73, în incinta Palatului Cenad şi la sediul din Piaţa Fortuna. Programul este de luni până miercuri, între orele 8:30 – 15:30, joi între orele 8:30 – 17:30, iar vineri între orele 8:30 – 14:00.

  Serviciul de încasare a impozitelor şi taxelor locale este disponibil şi la toate oficiile poştale din municipiu.

  O altă metodă rapidă și modernă de plată a  taxelor,  impozitelor sau amenzilor este  prin intermediul staţiilor SelfPay. Nu mai puțin de 45 de stații de plată se găsesc în municipiu amplasate în supermarketuri, centre comerciale, benzinării sau magazine de proximitate.  5.406 plăți au fost făcute în 2021 prin intermediul stațiilor SelfPay, suma încasată fiind de 2.308.700,32 lei, de 60 de ori mai mult decât anul trecut.

  De departe una dintre cele mai comode și mai sigure metode de plată a taxelor şi impozitelor locale este cea online. Tot ceea ce trebuie să faceți este să intraţi pe  pagina de internet a Primăriei Municipiului Arad, www.primariaarad.ro şi să accesaţi Platforma de contact a Direcţiei Venituri – Plăteşte online.

  În 2021 au fost efectuate 34.388 de plăți online, cu aproape 30,17% mai mult decât în 2020. Sumele încasate astfel la bugetul local se ridică la 19.873.003  de lei, cu circa 30,5% mai mult ca anul trecut.

  Persoanele fizice care plătesc cu anticipaţie impozitele pentru terenuri, clădiri și mijloace de transport beneficiază de o bonificație de 10 procente.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.