marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Tarabele cu mâncare și băutură vor fi interzise, de la vară, în Mamaia

  de - | 2 martie 2021, 9:01 PM | Naţional

  0

  Actul normativ care interzice comercializarea în stațiunile turistice a alimentelor, și-a preparatelor din carne, lapte sau ouă, ori a produselor de patiserie și de cofetărie a fost anexat și trimis firmelor din Mamaia.

  „Toți operatorii economici din stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță trebuie să respecte Hotărârea de Guvern 559/2001 și să aibă toate avizele DSVSA și DSP”, spune  Alin Vintilă, purtător de cuvânt al primăriei Constanța, citat de Europa FM.

  În timpul verii, mai ales în centrul stațiunii, turiștii stau la coadă pentru a cumpăra șaorma, pește la pungă, covrigi, plăcinte. Directorul adjunct al Serviciului de Autorizare din primăria Constanța, Horia Constantinescu, avertizează că acești agenți economici nu vor mai fi autorizați:

  „Au obligația să respecte legea și să înțeleagă că fiind vorba de o stațiune turistică, nu comercializarea pastei de mici este cea care va aduce mai mulți turiști ci un comerț echilibrat și bazat pe niște reguli”.

  O primă întâlnire cu comercianții care dețin spații alimentare în Mamaia va avea loc săptămâna viitoare. Hotărârea de Guvern de care se folosește acum primăria Constanța a fost emisă pe vremea lui Radu Mazăre. Fostul primar nu a pus-o niciodată în aplicare.

  Sursa: europafm.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.