Talismanul Sânicolaul Mic! UTA continuă în Cupa României după victoria muncită cu Muncitorul Reșița

  de Lucian Dănilă | 16 July 2014, 10:09 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Sânicolaul Mic este și rămâne o bornă istorică pentru brandul UTA. Aici a început istoria acestui legendar club, cu acea înfrângere din 1945, 2-3 cu Banatul. Anul trecut, în august, noua UTA pornea la drum tot la Sânicolaul Mic, după un 3-0 tot cu Banatul. Acum, în 2014, UTA a debutat oficial în noul sezon cu o nouă victorie la Sânicolaul Mic, 4-3 în Cupa României, cu Muncitorul Reșița.

  Trecerea de la fotbalul din județ la liga a treia se pare că are un impact destul de dur pentru arădenii de la UTA Bătrâna Doamnă. Deși a câștigat meciul, echipa lui Roland Nagy trebuie să ia în seamă faptul că a încasat, într-un meci pe care l-a câștigat, tot atâtea goluri câte a primit timp de jumătate de an!

  Fără noile achiziții, Ivănică sau Anagor, încă nerezolvați, dar și fără Varga – accidentat, Chindriș, Avrămuțiu sau Mitrea, și ei nerezolvați, Roland Nagy a găsit destui jucători în lot cât să trimită în teren o echipă competitivă. Nu lipseau Botiș, Nădăban, Rus, Leucuța, Copil și nici Hlistei, chiar dacă ultimul a intrat doar după pauză, jucători foarte importanți în barajul de la Lugoj. Chiar și așa, începutul jocului a fost halucinant. În jumătate de oră s-au marcat cinci goluri, la fel ca la semifinala mondială dintre nemți și brazilieni, doar că de data asta scorul era 3-2… Echilibrat.

  IMG_4847

  Voin a marcat în minutul 4 după un aut de margine! A egalat imediat Cotoc pentru arădeni, care a marcat cu capul în urma unui corner. Era doar minutul 6. În minutul 19, oaspeții au preluat conducerea după ce Bobină a fructificat cu capul o centrare a lui Sturzu din lovitură liberă. În minutul 23 a egalat leucuța după o centrare a lui Burlă în urma unei lovituri de la colțul terenului. În minutul 29 leucuța a fost servant pentru Rus care a marcat cu un șut din voleu din fața porții. Așa s-a scris istoria celor cinci goluri în 29 de minute.

  Cu acest rezultat s-a intrat la vestiare, dar imediat după pauză, Beică avea să profite de o nouă nesincronizare a fundașilor arădeni și a marcat cu un șut din fața porții în minutul 48. Izbăvirea avea să vină în ultimele zece minute. Arbitrii au anulat inițial două goluri, ambele pentru offside, primul marcat de oaspeți, al doilea de Hlistei. Antrenorul reșițenilor l-a schimbat pe portarul Giucanu cu mai tânărul Lolea, iar acesta avea să fie protagonistul finalului de meci. În minutul 84 a ieșit total neinsiprat la o centrare trimisă de Nădăban și i-a oferit mingea lui Bulza care a înscris, în poarta goală, pentru 4-3. Apoi a respins miraculos mingile trimise de Nădăban și Hlistei.

  UTA câștigă astfel primul meci oficial din sezonul 2014-2015 și dezideratul de a aduce la Arad o echipă din Liga 1 este puțin mai aproape.

  UTA – Muncitorul Reșița 4-3 (3-2)

  Au marcat: Cotoc (6), Leucuța (23), Rus (29), Bulza (84) / Voin (4), Bobină (19), Beică (48)

  UTA: Bodea – Popa, Cotoc (67 Filaret), Botiș, Suslak – Gheorghiță (67 Hlistei), Burlă, Nădăban, Copil – Leucuța (69 Bulza), Rus (86 Michel Vlad).

  Reșița: Giurcanu (80 Lolea) – Rarinca, Boltașu, Sturzu, Doană – Bobină, Fara, Beică, Voin (72 Oncică), Țimbotă – Domondi.

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.