vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sute de mii de români, „în beznă” din cauza viscolului

  de - | 26 noiembrie 2023, 6:43 PM | Naţional

  0

  (foto: arhivă)

  Raed Arafat: 314.000 de persoane au rămas fără curent electric. DSU şi MAI vor trimite generatoare

  Blackout în 412 localități din ţară, acolo unde 314.000 de persoane au rămas fără curent electric din cauza condițiilor meteo. Raed Arafat a anunţat ce măsuri se iau la nivel de DSU şi MAI pentru a-i evacua pe cei blocați în zăpadă şi pentru a asigura alimentarea cu energie în zonele esenţiale, anunță antena3.ro.

  Având în vedere situația creată de manifestările meteorologice din această dimineață, ca urmare a întreruperii alimentării cu energie electrică pentru un număr semnificativ de gospodării și instituții publice din cauza viscolului, ținând cont de solicitarea operatorului de distribuție a energiei electrice, din dispoziția secretarului de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență al MAI, în următoarele ore, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va trimite în teritoriu generatoare de mare putere pentru a asigura energia electrică, până la restabilirea situației.

  Potrivit şefului DSU, drumurile naţionale din cinci judeţe sunt închise şi se acţionează pentru evacuarea celor care au rămas blocaţi în maşini în zăpadă.

  Mai mult, potrivit rapoartelor privind situaţia din ţară, în urmă cu aproximativ o oră au fost confirmate 314.000 de persoane rămase fără curent electric din 412 localități din 12 judeţe din România.

  Raed Arafat, detalii despre situaţia celor mai afectate zone de ninsori şi viscol din ţară

  „Există probleme, unde a fost codul roșu care abia să s-a ridicat și vom continua să avem cod portocaliu până cel puțin orele 20:20 până aproape 21:00. Efectele sunt pe mai multe județe. La acest moment drumurile naționale sunt închise în cinci județe și vorbim aici de județele Brăila, Călărași, Constanța, Galați şi Tulcea și pe 46 de tronsoane din drumurile naționale din 10 județe.

  Mesajul dat astăzi de dl. ministru în timpul conferi videoconferințe care a avut loc cu toate județele la Ministerul de Interne este că lumea să evite ieșirea și deplasarea pe drumurile respective până sunt curățate de cei de la CNAIR.

  Avem mai multe misiuni în desfășurare pentru scoaterea celor care au rămas blocați pe autostradă sau pe drumurile județene sau naționale”.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.