joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Ce spune compania Dedeman despre explozia de la Botoșani

  de Special Arad | 7 iunie 2024, 12:23 PM | Naţional

  0

  (foto: DSU/Facebook)

  Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a transmis că în urma exploziei ce a avut loc la magazinul de bricolaj Dedeman din municipiul Botoșani, au rezultat 12 victime. Acestea au fost transportate la spital. Dintre cele 12 victime, una este în stare gravă, intubată.

  110 persoane, angajați și clienți ai magazinului s-au autoevacuat în siguranță în urma exploziei.

  Potrivit DSU, au fost constituite echipe de căutare salvare, care verifică dacă există și alte persoane rămase blocate. Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la fața locului, au fost alocate mai multe echipaje de intervenție ale ISU, IGAv și Serviciului Județean de Ambulanță.

  Totodată, având în vedere amploarea situației de urgență, elicopterul SMURD de la Iași a fost trimis în zona, iar avionul SMURD este în așteptare pregătit să intervină. Misiunea este în dinamică.

  Elicopterul SMURD Black Hawk din București urmează să decoleze spre Botoșani.

  Centrul comercial deține autorizație de securitate la incendiu, potrivit adevărul.ro.

  UPDATE

  Compania a remis presei un comunicat în care face precizări asupra împrejurărilor exploziei:

  Astăzi, 7 iunie 2024, în jurul orei 10:30, în incinta magazinului Dedeman Botoșani, a avut loc o explozie urmată de un incendiu. În urma acestui incident regretabil, au rezultat persoane rănite, care au fost imediat transportate la spital. Restul persoanelor prezente în magazin în acel moment, clienți și angajați, au fost evacuați în siguranță, iar intervenția rapidă a echipelor de intervenție a permis stingerea incendiului într-un interval scurt de timp.

  Menționăm că, în momentul exploziei, o firmă externă autorizată desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Autoritățile investighează circumstanțele în care aceste lucrări ar putea fi asociate cu producerea exploziei.

  De asemenea, subliniem faptul că magazinul Dedeman Botoșani respecta toate normele de siguranță, având toate autorizațiile și avizele necesare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Funcționarea corectă a instalațiilor de protecție la incendiu a contribuit la limitarea proporțiilor acestui incident.

  Prioritatea noastră este să asigurăm că toți cei afectați de acest incident primesc îngrijirea și suportul necesar. Colaborăm strâns cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a investiga și stabili cauzele exacte ale exploziei și vom reveni cu informații oficiale în momentul în care toate anchetele vor fi finalizate.

  Le mulțumim echipelor de intervenție pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă. Eforturile lor rapide au permis gestionarea eficientă a situației și transportarea imediată a persoanelor afectate la spital.

  Ne preocupăm să sprijinim recuperarea victimelor și vom pune la dispoziție toate resursele necesare în acest scop.

  444988612 858814482736381 3779745369187927078 n

  foto: DSU/Facebook

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.